Žemei skirsime atokvėpio valandą

Žemei skirsime atokvėpio valandą

Šeštadienio vakarą pasaulis, siekdamas parodyti neabejingumą gamtai ir klimatui Žemėje, valandai užgesins šviesas. Taip prasidės tarptautinė aplinkosaugos akcija, suteiksianti Žemei atokvėpio valandą.

Šiemet Lietuvoje "Žemės valandos" akcijos pradžia 20.30 val. bus iškilmingai paskelbta Vilniuje.

Akcija "Žemės valanda" yra didžiausia žmonijos istorijoje savanoriška aplinkosaugos iniciatyva. Jos tikslas - atkreipti viso pasaulio dėmesį ir išreikšti susirūpinimą dėl pragaištingų žmogaus veiklos padarinių gamtai. Šiuo simboliniu geros valios aktu kviečiama susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume neigiamą poveikį mus supančiai aplinkai.

Lietuva prie šios akcijos prisideda jau trečius metus iš eilės. 2010 m. startavusi Druskininkuose, pernai "Žemės valanda" išsiplėtė ir į kitus miestus. Šiemet šviesos ges jau 14-oje miestų ir miestelių.

"Žemės valanda" prasidėjo nuo vieno miesto - 2007 metais Sidnėjuje pirmą kartą 2,2 milijono žmonių išjungė šviesas, taip pasisakydami prieš klimato kaitą. Vėliau ši aplinkos apsaugai skirta kampanija tapo globalia ir 2011-aisiais joje jau dalyvavo daugiau kaip 5200 miestų 135 šalyse. Vienai valandai užgeso net Eifelio bokštas, Brandenburgo vartai, Atpirkėjo Kristaus statula, Indijos vartai, karaliaus rūmai Bankoke, Didžioji sinagoga Budapešte ir daugelis kitų.

Vilniuje pernai valandą tamsoje skendėjo Gedimino pilis, Vilniaus katedra ir varpinė, Trys kryžiai, Prezidentūra, Rotušė, Gedimino prospektas; Kaune - Laisvės alėja, Rotušės aikštė, Kristaus Prisikėlimo, Vytauto Didžiojo, Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios; Druskininkuose - Vilniaus alėja, Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia, gydyklos, vandens parkas ir viešbučiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder