Žydrūnas Plytnikas žada skųsti jam nepalankų VTEK sprendimą

Žydrūnas Plytnikas žada skųsti jam nepalankų VTEK sprendimą

Į galimą interesų konfliktą patekęs Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorius Žydrūnas Plytnikas sako, kad, jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) jo atžvilgiu priims nepalankų sprendimą, šis bus skundžiamas teismui.

VTEK antradienį trečią kartą buvo svarstomas Ž. Plytniko elgesys. Ar Ž. Plytnikas, dirbdamas Mykolo Romerio universitete (MRU), įsivėlė į galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą, komisija paskelbs antradienio popietę.

Seimo Antikorupcijos komisija VTEK paprašė įvertinti Ž. Plytniko elgesio po savaitraščio "Valstiečių laikraštis" publikacijos "Krištolinis Prezidentės favoritas spėjo prisidirbti" atitiktį įstatymo reikalavimams. Šiame straipsnyje teigta, kad Ž. Plytnikas, neturėdamas nustatyta tvarka patvirtinto savo tiesioginio vadovo, ūkio ministro, leidimo, dėsto MRU, o eidamas tarnybos direktoriaus pareigas, dalyvauja ir nenusišalina nuo šios aukštosios mokyklos vykdomų viešųjų pirkimų vertinimo procedūrų.

Ūkio ministras Rimantas Žylius yra teigęs, jog šių metų spalio 19-ąją suteikęs leidimą Ž. Plytnikui dėstyti MRU.

Po antradienio VTEK posėdžio Ž. Plytnikas, kol komisija nepaskelbė savo verdikto, nebuvo linkęs komentuoti, kaip tai paveiks jo karjerą.

"Kaip jau minėjau anksčiau, interesai tikrai nėra supainioti, ir šiandien irgi buvo paklausta, ką daryčiau, jeigu vienoks ar kitoks sprendimas būtų. Tai atsakiau ir komisijai, kadangi tai yra ir institucijos klausimas, pati institucija netgi galbūt buvo įpainiota ir suinteresuota MRU tokią palankią ar nepalankią išvadą rašyti, aišku, kreipčiausi į teismą", - žurnalistams po VTEK posėdžio sakė VPT vadovas.

Anot Ž. Plytniko, VTEK konstatavimas, kad jis supainiojo interesus, pakenktų reputacijai. Jeigu Ž. Plytnikas būtų pripažintas supainiojęs interesus, negalėtų trejus metus valstybės tarnyboje būti skatinamas, gauti priedų.

Ž. Plytnikas susilaikė nuo komentarų, pasiteiravus dėl politinių žaidimų įtakos procesui.

"Visko yra šioje byloje", - teigė jis.

Kalbėdamas apie tai, kad nuo jo bylos nusišalino VTEK narys, žurnalistas bei visuomenininkas Rytis Juozapavičius, Ž. Plytnikas sakė, kad kiekvienas komisijos narys, jeigu yra nors šiek tiek įtarimų suinteresuotumu, privalo nusišalinti.

"Norėčiau pasakyti, kad ne aš R. Juozapavičiui, o pats VTEK narys man skambino sausio 5 d., tai yra du skirtingi dalykai. Antras dalykas - tai buvo privatus mano ir Artūro Račo pokalbis. Kad tas privatus pokalbis išėjo, tai aš daug ką kalbu su A. Raču, konsultuojuosi, ir jis pataria man. Tai čia buvo privatus pokalbis, o ne joks ėjimas į spaudą", - dėstė VPT direktorius, klausiamas, kiek pagrįsti yra R. Juozapavičiui kaltinimai, esą Ž. Plytnikas per spaudą bandė jį spausti.

Ž. Plytniko teigimu, jeigu VTEK sprendimas bus nepalankus, tai bus skundžiama teismui. Ž. Plytnikas teigė iš VPT vadovo posto nesitrauksiąs.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder