Nidoje į apartamentus investuos beveik 20 mln. eurų

Nidoje į apartamentus investuos beveik 20 mln. eurų

Investicijų bendrovė „Dao family“ Nidoje suplanavo naują projektą. Čia jie ketina rekonstruoti apartamentų kompleksą, kuriame taip pat siūlys viešbučių paslaugas. Investicijos į projektą turėtų siekti 19,5 mln. eurų.

G.D.Kuverto gatvėje, 17 numeriu pažymėtame sklype planuojama rekonstruoti beveik 9 tūkst. kv. m ploto pastatus.

Liuksemburge registruota kompanija „Dao AM“ pristatoma kaip holdingo bendrovė, investuojanti su įvairiais partneriais. „Dao AM“ nurodo Lietuvoje taip pat investavusi į poilsio namų „Naujoji Elija“ Šventojoje plėtrą, prekybos kompleksą „Nordika“, „BOD group“ aukštųjų technologijų gamybos kompleksą Vilniuje.

„Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“

Brangiausi butai – už 2 mln. eurų

Trijų aukštų ir trijų korpusų komplekse suplanuoti 55 apartamentai, kurių plotai sieks nuo 34 iki 290 kv. metrų. „Klientams iki tam tikro etapo siūlysime perplanavimo galimybes, todėl miegamųjų, vonios kambarių skaičius bei dizaino projektas priklausys nuo jų poreikio.

Tam turime komandą, todėl klientai visas paslaugas galės gauti iš vienų rankų“, – 15min aiškino „Baltic Sotheby’s International Realty“ vadovas ir projekto atstovas Paulius Gebrauskas. Kartu projektui atstovauja ir brokeris Robertas Karalius.

Greta pastato ketinama statyti restoraną. „Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“ Statybas ketinama pradėti šių metų ketvirtą ketvirtį, o baigti – 2021 metų IV ketvirtį. Skelbiama, kad kvadratinio metro kaina projekte prasideda nuo 5,5 tūkst. ir sieks iki 7 tūkst. eurų.

Į šią sumą įskaičiuota parkavimo vieta ir apdaila.

„Apartamentų kainos šiame projekte prasidės nuo 219 000 Eur, tačiau klientams turėsime pasiūlyti ir itin prabangių variantų, kurių kaina sieks 2 mln. eurų. Apartamentai bus parduodami tik su pilna apdaila.“ Prie pastato suplanuota 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

„Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“

Butai ir paslaugos viename

Vestibiulyje planuojama įrengti recepciją. Greta jos veiks baras, kuriame gyventojai galės užsisakyti gėrimų ar užkandžių. Taip pat ketinama pasiūlyti kambarių tvarkytojų, skalbyklos, smulkaus remonto paslaugas.

„Ketiname įrengti SPA, vidaus, lauko baseinus, pirtis, privatų sporto klubą, vaikų kambarį, automobilių plovyklos zoną. Gyventojų patogumui taip pat siūlysime ir darbo zoną. Atskirame pastate veiks prabangus restoranas“, – sakė P.Gebrauskas.

Teigiama, kad kompleksą valdys pati „Dao Family“, kito operatoriaus įmonė neieškos.

„Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“

Anot P.Gebrausko, Nidoje plėtoti projektą įmonė pasirinko norėdama išspręsti kelias problemas.

Pirmiausiai, siekta suteikti nuosavybės be rūpesčių paslaugą, pasirūpinant buitimi. Pavyzdžiui, šaldytuvo užpildymu prieš atvykstant, pilną patalpų sutvarkymą išvykus arba tik rankšluosčių ir patalynės pakeitimą nuėjus prie jūros.

Taip pat ieškota, ką pasiūlyti nuveikti Neringoje žiemą. „Iki šiol Nida buvo brangi vieta, siūlanti išskirtinį poilsį, tačiau nesuteikianti kokybiškos paslaugos, ypač esant prastesniam orui“, – kalbėjo jis.

P.Gebrausko teigimu, mintis teikti papildomas paslaugas kilo girdint klientų poreikius. „Girdime norą turėti Nidoje ne prastesnį, o dažnai ir geresnį atostogų būstą negu pagrindinis jų būstas.

Pasaulio tendencijos rodo, kad atostogų būstas dažnai būna net kelis kartus didesnis ir brangesnis už pagrindinį, todėl manome, kad atėjo laikas kažką kokybiško sukurti ir Lietuvoje“, – 15min tikino jis.

P.Gebrauskas aiškino, kad atsižvelgiant į susidomėjimą projektu ir bendras Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos tendencijas, kuomet apie 85 proc. jo įsigyja lietuviai, didžiausias dėmesys bus skirtas būtent jiems.

Pastatų kompleksą projektavo Vilniuje įsikūrusi architektų studija „Do Architects“.

Panaši paslauga populiari Pietų kurortuose

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Newsec advisers LT“ Tyrimų ir analizės grupės vadovas Mindaugas Kulbokas, kaip ir kiti ekspertai, atkreipia dėmesį, kad Neringą, ypač Nidą renkasi aukštesnes pajamas gaunantys žmonės.

Kartu jie ir reiklesni pasirinktoms investicijoms. „Gauti grąžą iš turto būnant 350 km atstumu yra iššūkis, todėl manau, kad toks investicinis produktas gali išspręsti problemą, kai norisi turėti nuosavybę, bet tuo pačiu turėti ir grąžą iš jos“, – 15min komentavo jis.

M.Kulbokas mano, kad tokia paslauga, kokią planuoja siūlyti „Dao Family“ Nidoje, yra populiari Ispanijos, Graikijos ir Turkijos kurortuose.

Ko reikia, kad Nida atsigautų? Eksperto teigimu, kurorto per daug gaivinti nereikia, nes būtent ta ramybė ir yra jo esmė. „Atvirkščiai, piko metu prasideda bambėjimai, kad Nida tampa kaip Palanga. Mano manymu, trūksta kelių visą sezoną veikiančių tarptautinių viešbučių su SPA, baseinais, konferencijomis ir viskas Nidoje bus gerai.

Visi Lietuvos kurortiniai miesteliai turi savitus pranašumus, todėl belieka juo labiau paryškinti ir plėtoti tai, kas būdinga tam sezonui“, – kalbėjo M.Kulbokas. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder