Vyks Martyno Liudviko Rėzos premijos teikimo iškilmės

Vyks Martyno Liudviko Rėzos premijos teikimo iškilmės

Artėjantį šeštadienį, sausio 11-ąją, Juodkrantėje vyks Martyno Liudviko Rėzos kultūros ir meno premijos teikimo iškilmės.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu vienuoliktoji premija skirta prof. dr. Ruth`ai Leiserowitz už Kuršių nerijai ir Mažosios Lietuvos (Prūsų Lietuvos) kultūros tradicijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybišką veiklą mokslinėje tiriamojoje ir kultūros puoselėjimo srityje.

Premija skirta atsižvelgiant į Liudviko Rėzos kultūros centro tarybos (kuratoriumo) siūlymą. Mokslininkės kandidatūrą premijai gauti pateikė Thomo Manno kultūros centras.

Prof. dr. Ruth`os Leiserowitz mokslinė ir kultūrinė veikla jau tris dešimtmečius yra susijusi su Neringa ir miesto garsinimu tarptautinėje arenoje. 1995-aisiais Nidoje įsteigus Thomo Manno kultūros centrą, prof. dr. Ruth'a Leiserowitz tapo viena pirmųjų centro darbuotojų (1996-1999). Nuo 2009-ųjų R. Ruth'a Leiserowitz yra tarptautinio kuratoriumo, kuruojančio Thomo Manno kultūros centro veiklą, pirmininkė.

Prof. dr. Ruth'a Leiserowitz ne tik aktyviai dalyvauja Thomo Manno kultūros centro veikloje, organizuojant konferencijas, skirtas Rytų Prūsijos istorijai, bet ir moksliniais darbais populiarina Kuršių nerijos vardą istoriniame kontekste.

Sausio 11-ąją premijos teikimo iškilmės prasidės šventiniu minėjimu prie M. L. Rėzos paminklo (šalia Rėzos g. 8B, Juodkrantėje). Pradžia - 12 val. Iškilmingas 11-osios Martyno Liudviko Rėzos kultūros ir meno premijos įteikimas prof. dr. Ruth`ai Leiserowitz vyks Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje (L. Rėzos g. 56). Ceremonijos pradžia - 13 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder