Jau kuriama koalicija iš trijų partijų

Jau kuriama koalicija iš trijų partijų

Išankstiniais duomenimis, Seimo rinkimuose pirmaujančios Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad koalicija kol kas apsiribos trimis partijomis, bet gali būti "3+1".

Tai V. Uspaskichas sakė žurnalistams po pirmadienio naktį, aiškėjant Seimo rinkimų rezultatams, sostinės "Naručio"viešbutyje vykusio, beveik valandą trukusio, trijų dabartinės Seimo kadencijos opozicinių partijų lyderių susitikimo.

V. Uspaskichas pabrėžia, kad trukdžių šių partijų - Darbo, Socialdemokratų, Tvarka ir teisingumas - bendradarbiavimui nėra.

" Susitarėme labai paprastai, kad mes išreikšime palaikymą visose tose apygardose, kur yra mūsų iš trijų partijų kandidatas, kuris lieka vienas prieš bet kokią kitą iš likusių partijų. Kol kas apsiribosime trijomis partijomis. Jeigu bus noras prijungti ketvirtą partiją, tai bus deramasi 3+1", - teigė V. Uspaskichas.

"Kol kas sutarėme tik dėl valdančiosios daugumos", - antrino LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Konkrečiai pasiteiravus, ar galėtų prie jų jungtis partija "Drąsos kelias", darbiečių lyderis atsakė, kad šis klausimas nenagrinėtas. Apie liberalų kuriamą koaliciją politikas sakė, kad ten aritmetinės daugumos nematąs.

Dėl Premjero, ministrų postų nekalbama, kol nebus antro rinkimų turo rezultatų. Tiesa, V. Uspaskichas neslėpė ambicijų būti Premjeru.

"Tai aišku", - nurėžė jis, pasiteiravus ar norėtų eiti Ministro Pirmininko pareigas.

Kaip ELTA jau skelbė, partijų, kurioms palankūs išankstiniai Seimo rinkimų rezultatai, lyderiai: Darbo partijos - V.Uspaskichas. Socialdemokratų - Algirdas Butkevičius, Tvarkos ir teisingumo - Rolandas Paksas, jau pradėjo pokalbius dėl koalicijos naujos kadencijos parlamente.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder