Arenos kubo istorija: pirma savivaldybės pergalė

Arenos kubo istorija: pirma savivaldybės pergalė

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovai ketvirtadienį informavo, jog pirmos instancijos teismas įpareigojo uostamiesčio arenos statytojų subrangovus, įrengusius informacinį kubą, gražinti dėl konflikto su statytoju pasisavintas šio įrenginio dalis. Visgi kubo montuotojai pasiduoti nežada ir žada skųsti tokį teismo sprendimą.

Žinia, su areną stačiusia bendrove dėl tarpusavio įsipareigojimų konfliktuojančios bendrovės RGG atstovai pernai spalį iš arenos savavališkai išsivežė savo sumontuotos įrangos dalis, o nuo to laiko kubas neveikia.

Reaguodama į susidariusią situaciją miesto savivaldybė ir arenos koncesininkė UAB "Klaipėdos arena" kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą, prašydamos įpareigoti RGG grąžinti įrangą ir užtikrinti, kad kubas vėl funkcionuotų.

"Teismas liepos 10-ąją priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo bendrovę RGG grąžinti pasisavintas kubo dalis ir atkurti pažeistą šio įrenginio valdymą. Jei sprendimas nebus apskųstas, jis įsigalios rugpjūčio 10 dieną, tad bendrovė įpareigojimą turėtų įvykdyti iki rugpjūčio 24 dienos. Kubo detalės yra areštuotos, tad teismo sprendimo vykdymą gali užtikrinti antstoliai", - sakė savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Kačalinas.

Pasak savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, jei RGG skųs sprendimą ir nesielgs geranoriškai, "Klaipėdos arena" gali pateikti ieškinį dėl patiriamų nuostolių atlyginimo.

"Taip, mes nuostolius patiriame kiekvieno renginio metu, nes negalime transliuoti reklamos ir daryti kitų veiksmų. Tačiau kol kas komentuoti nieko negaliu, nes nemačiau dar teismo sprendimo. Galiu tik pasidžiaugti, nes tai yra žingsnis į priekį. Dėl tolesnių veiksmų spręs mūsų teisininkai", - sakė "Klaipėdos arenos" vadovė Jolita Krickė.

Tačiau RGG LED direktorius Gytis Mikelinskas tvirtina, jog skųs tokį sprendimą ir jo negąsdina jokie pareiškimai apie galimus kitus ieškinius.

"Tai yra mūsų daiktai, už kuriuos su mumis neatsiskaityta, tai negi mes galime elgtis kitaip?" - sakė pokalbininkas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder