Atgimimo aikštėje susivienijo kartos

Atgimimo aikštėje susivienijo kartos

Gegužės 5-ąją – Europos dieną – klaipėdiečiai buvo pakviesti į Atgimimo aikštėje įsikūrusią linksmą erdvę. Čia nuo pat vidurdienio skambėjo muzika ir vyko įvairios atrakcijos. Šventė pavadinta „Subartvakaris tarp kartų“. Taip pažymėti visoje Europos Sąjungoje paskelbti vyresnių žmonių aktyvumo bei kartų solidarumo metai.

Nors ir negausiai susirinkę šventės dalyviai vis dėlto atspindėjo renginio idėją. Atgimimo aikštėje įvairius žaidimus žaidė, rungtyse su pagaliais, maišais bei kitokiais atributais dalyvavo, viktorinose rungėsi bei informaciniais leidiniais domėjosi jaunoji uostamiesčio karta, o susirinkę senjorai taip pat nenuobodžiavo – klausėsi muzikuojančių kapelų „Senoliai“ ir „Joginta“, stebėjo žaidžiančius jaunuolius, lankėsi mobiliame Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priimamajame.

Šventės dalyvius linksmino nebylios Alekso Mažono ir Klaipėdos mimų trupės teatrinės provokacijos, žaidimus organizavo Jonas Kavaliauskas ir Klaipėdos valstybinės kolegijos folkloro teatras, renginio akimirkas fiksavo jaunimo organizacijos „Kultūros raktas“ menininkai, susirinkusieji galėjo dalyvauti nemokamų apkabinimų akcijoje.

Renginį „Subatvakaris tarp kartų“ vainikavo bendra jaunuolių ir vyresnių žmonių akcija – gėlių sodinimas ir skulptūros iš jų kūrimas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder