Audronius Ažubalis dalyvaus seminare Palangoje

Audronius Ažubalis dalyvaus seminare Palangoje

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis gegužės 11 dieną dalyvaus Palangoje rengiamame Baltijos asamblėjos parlamentiniame seminare „Baltijos balsas Europos Sąjungoje: ar jis girdimas?“, kuriame bus diskutuojama apie Baltijos valstybių bendradarbiavimą ES, vertinamas jų indėlis į ES institucijų veiklą.

Gegužės 10-11 d. vyksiančiame renginyje bus svarstoma, kaip geriau atstovauti Baltijos šalių interesams, kokiomis priemonėmis didinti įtaką ES darbo procesams, stiprinti Baltijos parlamentų ir vyriausybių bendradarbiavimą.

Šiais metais Lietuva pirmininkauja Baltijos ministrų tarybai, todėl užsienio reikalų ministras A.Ažubalis parlamentiniame seminare dalyvaus kaip Baltijos ministrų tarybos Bendradarbiavimo tarybos pirmininkas. Bendradarbiavimo tarybą sudaro Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai.

Baltijos asamblėjos seminare dalyvaus Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų vadovės ir parlamentarai, mokslininkai, politologai iš įvairių Europos šalių.

Baltijos asamblėja yra 1991 m. įsteigta Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija. Baltijos ministrų taryba yra Baltijos šalių vyriausybių bendradarbiavimo institucija, įkurta 1994 m.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder