Baigti Virbališkės tako remonto darbai

Baigti Virbališkės tako remonto darbai

Pėsčiųjų itin pamėgtas Virbališkės takas pakeitė savo veidą – miesto komunalininkai baigė remontuoti šią pėsčiųjų alėją. Po remonto palangiškiai gali džiaugtis ne tik atnaujinta, bet ir gerokai pašviesėjusia gatve.

Pusės kilometro ilgio Virbališkės tako atkarpoje nuo Ganyklų g. iki Klaipėdos plento paklota nauja asfalto danga, naujomis trinkelėmis pakeistos senosios šaligatvio plytelės, taip pat pakeisti bortai. Remonto metu buvo pakloti ir nauji elektros kabeliai, įrengti nauji šviestuvai. Palangiškių patogumui komunalininkai netrukus pastatys ir 16 suolų.

Virbališkės takas, palyginti su kitomis pėstiesiems skirtomis miesto gatvėmis, turi išskirtinumą – jame išskirtas ne tik dviračių takas, bet ir šaligatvio dalis, skirta jauniems tėvams, vežantiems mažylius vežimėliais.

Tvarkant gatvę pasirūpinta ir želdiniais – komunalininkai parengė trijų gėlynų kontūrus, viename iš jų dar šį rudenį pražydo gėlės. Likusieji du žiedai papuoš pavasarį.

Gatvės remonto darbų metu buvo pašalinti seni menkaverčiai medžiai, o jų vietoje planuojama pasodinti 60 šermukšnių. „Jie Virbališkės taką pavasarį papuoš žiedais, rudenį – ryškiomis uogomis“, - sakė remonto darbus atlikusio „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius Konstantinas Skierus.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog Virbališkės tako remontas yra svarbus daugeliui palangiškių, kadangi ši pėstiesiems skirta gatvė yra pagrindinė arterija, jungianti didžiausią Palangos daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalą su miesto centru. „Kiekvieną dieną šia Palangos dalimi vaikšto šimtai palangiškių, tarp jų – ir mokiniai, skubantys į mokyklas. Todėl labai svarbu, kad Virbališkės take palangiškiai jaustųsi gerai“, – sakė Š.Vaitkus.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder