Baseinui - atskiras sklypas

Baseinui - atskiras sklypas

Klaipėdos miesto tarybos kolegija, baimindamasi, kad neįklimptų olimpinio baseino statybos, pritarė tam, jog jam būtų skiriamas atskiras sklypas.

Vakar kolegijos posėdyje svarstyta 47 ha teritorijos tarp Baltijos prospekto, Minijos, Dubysos gatvių ir Šilutės plento detaliojo plano koncepcija. Daugiausia diskusijų kėlė numatomo statyti baseino vieta ir aukštybinio pastato šalia jo klausimas.

Vienas koncepcijos variantas - baseinas ir pastatas galėtų būti tame pačiame sklype, kitas - atskirti juos ir suformuoti jiems po atskirą sklypą.

Kolegijos narys, miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila pastebėjo, kad nebekalbama apie ledo arenos statybą prie baseino, kas kainuotų pigiau. Taip pat - apie idėją šalia "Švyturio" arenos turėti visą sportinį kaimelį. Jo manymu, ledo arenos atsisakymas yra neracionalus sprendimas, tad jis pareiškė nebalsuosiąs.

Galimybių studija buvo atlikta tik dėl baseino statybos, šiuo klausimu buvo surengta ir gyventojų bei sporto bendruomenės apklausa. Manoma, kad pirmiausia reikia pasistatyti 50 m ilgio takelių olimpinį baseiną, o kitus mažesnius su 25 m ilgio takeliais baseinus galima statyti ir kitose vietose.

Kadangi norima kuo greičiau turėti olimpinį baseiną, bijoma, kad kartu vykdomos kitų objektų statybos neįklampintų šio projekto.

Kolegijos nariai buvo įtikinti suskaidyti sklypą į du, kur vienas būtų skirtas baseinui, o kitas - aukštybiniam pastatui. Pastarasis liktų savivaldybės žinioje ir jame ateityje būtų galima galbūt statyti ledo areną, galbūt įrengti daugiau vietų automobiliams. Tad kolegija pritarė tam koncepcijos variantui, kuris numato sklypo skaidymą.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder