Čempionato dalyviai išvirė beveik 3 tonas žuvienės

Čempionato dalyviai išvirė beveik 3 tonas žuvienės

Šeštadienį Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Renginio organizatorius ir vyriausiasis čempionato šefas Marijus Budraitis džiaugėsi, kad šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono žiedo kovėsi net 43 komandos, užsimojusios išvirti 49 žuvienes - iš viso beveik 3 tonas.

„Pasiekėme rekordą, kadangi pirmą kartą bus išvirtas toks milžiniškas kiekis žuvienės – net 2920 litrų. Šilutėje vykstanti čempionatas prigijo ir traukia žmones. Šventę mes rengiame ne dėl to, kad galėtume sau užsidėti “kryžiuką”, o todėl, kad mums šis čempionatas yra iš tiesų įdomus ir svarbus. Daliai komandų, kurios į Šilutę atvyksta kasmet, šis čempionatas tapęs kone gyvenimo būdu. Tai tarsi savotiškas Vudstoko festivalis po žuvienės ženklu”, - juokavo renginio iniciatorius.

Paklaustas, kas gi tokį kiekį žuvienės vėliau suvalgo, M. Budraitis atsakė, kad po komisijos vertinimų ji išdalinama šventės dalyviams.

“Šilutiškiai ir miesto svečiai labai laukia šios šventės. Kasmet sulaukiame itin gausaus “degustatorių” būrio. Jie net jau pažįsta elitines komandas, kurių žuvienė skaniausia”, - sakė jis.

O kaipgi nustatyti, kuri gi žuvienė skaniausia? Nors, anot M. Budraičio, kiekvienam šefui sava žuvienė skaniausia, tačiau šiam darbui yra paskirta speciali ir objektyvi vertinimo komisija, kurią sudaro buvę čempionai, kiti žinomi žmonės. Jie iš pradžių vertina kvapą, skaidrumą. Atkreipia dėmesį į žuvies gabaliukus, kurie jokiu būdu negali būti pairę - tai reiškia, kad žuvienė yra perlaikyta. Na, o tuomet vertinamas skonis.

Tačiau čempionate yra dvi kategorijos: verdama tradicinė žuvienė ir žuvies sriuba. Absoliučiu čempionu gali tapti vienos ar kitos kategorijos atstovai.

“Beje, žuvies virimo čempionu gali būti tik vieną kartą gyvenime. Po to jis turi teisę tapti vertinimo komisijos nariu, - taisykles aiškino pašnekovas. - Tačiau kai vyks dešimtasis žuvies virimo čempionatas, visi dešimt nugalėtojų atskirai virs žuvienes ir vienas jų laimės “guru” samtį ir kelionę į Japoniją.”

Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas Šilutėje vyksta jau aštuntus metus iš eilės. Komisijos išrinkta geriausia žuvienė gauna Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio įsteigtą prizą - žuvienės virimo čempiono žiedą, tačiau šiais metais pirmą kartą bus apdovanojama ir daugiausiai žuvienės išvirusi komanda.

Kiekvienais metais varžosi komandos iš Lietuvos. Šiemet nemažai komandų ir iš užsienio – Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder