"Darom 2011": Klaipėdai koją pakišo oras

"Darom 2011": Klaipėdai koją pakišo oras

Šeštadienį klaipėdiečiai įsijungė į visoje Lietuvoje vykstančią  akciją "Darom 2011" – apsiginklavę pirštinėmis bei maišais, miestelėnai traukė į žaliuosius plotus ir apleistas vietas, kad šios pavasarį pasitiktų atsigavusios. Tiesa, akcija vyko kur kas vangiau nei pernai.

Pasak "Darom 2011" Klaipėdos apskrities koordinatorės Vilmos Grigišaitės-Tamolienės, tikėtasi sulaukti daugiau entuziastų, tačiau daugelį, matyt, atbaidė neprognozuojamas pajūrio oras – vėsa ir lietus.

Daugiausia aktyvistų, kaip įprasta, sulaukta pajūryje; rankų ypač trūko Jūrininkų prospekte.

"Pati šiuo metu tvarkau zoną Tilžės gatvėje Jakų žiedo link. Susirinko iš viso dešimt žmonių, tuo metu, vertinant apimtis, čia reikėtų kokių 100, tiek yra šiukšlių", - sakė akcijos koordinatorė.

Tie, kurie nepatingėjo ir atėjo rinkti šiukšlių, nesiskundė šąlantys. Nemažai akcijos dalyvių būrėsi į kompanijas ir po darbų valgė iš anksto paruoštus sumuštinius bei šildėsi arbata. Akcijoje vis aktyviau dalyvauja įvairių įmonių bei organizacijų kolektyvai: savo komandas jai būrė Minijos gatvėje įsikūrusios bendrovės "Bega" ir "Javinė", asociacija "Mano miestas Klaipėda" ir kt.

16 val. klaipėdiečiai laukiami Atgimimo aikštėje – viešosios įstaigos "T.E.M.A" menininkai čia demonstruos iš šiukšlių pagamintus darbus ir muzikos intsrumentus, kuriuos galės išmėginti kiekvienas.

Prie akcijos "Darom 2011" šiemet prisijungė ir iniciatyvinė grupė "Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką" (asociacija "Aš Klaipėdai') su lydere Jolana Norkiene priešakyje. Pasak koordinatorės, šiemet tvarkyti parką užsiregistravo apie 500 žmonių. Vietas dirbti jiems paskirstė parko rekonstrukciją jau pradėjusios bendrovės "Konsolė" atstovas, koordinuoti veiklą padėjo Jūrų šaulių rinktinės kariai.

Paplušėję, žmonės traukė į centrinę parko aikštelę – čia galima buvo pasivaišinti sausainiais ir karšta arbata, mažieji lipo pašokinėti ant batuto. Vidurdienį akciją pratęsė koncertas, kuriame dalyvavo Klaipėdos jaunimo ir vaikų laisvalaikio centrų kolektyvai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder