"Darom" organizatoriai džiaugiasi klaipėdiečiais

"Darom" organizatoriai džiaugiasi klaipėdiečiais

Tradicinė pavasarinė švarinimosi akcija "Darom" šiemet Klaipėdoje išsiskyrė tuo, kad buvo valomas ir Danės upės dugnas, rūšiuojamos šiukšlės, o atliekų vežėjai labai operatyviai jau šeštadienį pradėjo išvežti į sąvartyną talkininkų darbo vaisius.

"Darom 2012" Klaipėdos regiono koordinatorė Vilma Grigišaitė-Tamolienė vakar džiaugėsi, kad akcija uostamiestyje vyko sklandžiai ir sėkmingai.

"Atliekų vežėjai maišus su šiukšlėmis pradėjo išgabenti jau šeštadienį vidurdienį. Dar ne visas vietas apvažiavau, tačiau jau tikrai aišku, kad visiškai sutvarkytos yra 25 teritorijos iš numatytų 39. Deja, bet į kai kurias iš jų talkininkai neatėjo arba jų susirinkimo per mažai, kad būtų galima viską iškuopti. Labai smagu, kad pasitvirtino idėja rūšiuoti renkamas atliekas. Pajūryje net pritrūko išrūšiuotoms atliekoms skirtų maišų, nes čia buvo labai daug plastiko ir stiklo, žalių ir juodų maišų santykis buvo 2:1", - pasakojo pokalbininkė.

Anot talkos Jūros (buvusiame Poilsio parke) organizatorės Jolantos Norkienės, maišų stiklui, plastmasei ir metalui pritrūko ir čia. Per 20 kolektyvų, dalyvavusių parke vykusioje talkoje, pririnko per 500 maišų šiukšlių. Parke rinktos ir šakos, nulūžę medžiai. Jie nešti į vieną krūvą.

"Labai pradžiugino įmonė "Gintaro baldai", į Girulius sukvietusi apie 150 žmonių ir surengusi čia tikrą šventę. Labai daug nuveikė ir įmonės "Javinė" apie šimto žmonių kolektyvas, tvarkęsis prie bendrovės teritorijos Minijos gatvėje, o vėliau paprašyti mielai prisijungę prie poros talkininkų, besidarbavusių dideliame sklype už toje pačioje teritorijoje esančios "Statoil" degalinės. Labai smagu ir dėl to, kad Lietuvos kariuomenės Kovinių narų tarnyba šiukšles rinko iš Danės upės dugno atkarpoje nuo "Meridiano" iki Mokyklos gatvės", - sakė Klaipėdos regiono koordinatorė.

Anot jos, pagrindinę akcijos dieną - šeštadienį - Klaipėdoje gal ir buvo kiek mažiau talkininkų nei pernai, tačiau įvertinus tai, kad mokyklos savo aplinką tvarkėsi porą trejetą dienų prieš tai, talkininkų būrys šiemet buvo gausesnis.

"Žmonės tikrai tampa sąmoningesni ir imasi tvarkyti ne tik savo kiemą, bet ir aplinkines teritorijas", - teigė V. Grigišaitė-Tamolienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder