Dėl Danės krantinių - į teismą

Dėl Danės krantinių - į teismą

Jau beveik dvejus metus tinkamomis naudoti nepripažįstamos rekonstruotos Danės upės krantinės iki šiol tebėra paveldosaugininkų įkaitės.

Nors teigiama, jog krantinės buvo rekonstruotos pagal visus kriterijus, tačiau paveldosaugininkai parašo nededa, nes esą nebuvo išpildyti visi specialiojo plano reikalavimai. Klaipėdos savivaldybė dėl tokių veiksmų ketina kreiptis į teismą.

Pasak miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės, atsakingos už tai, kad būtų pabaigta rekonstruotų Danės krantinių pripažinimo tinkamomis naudoti procedūra, su Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos Klaipėdos skyriumi dar kartą bandyta organizuoti krantinių pridavimo procedūrą.

Tačiau ir šį kartą pritarė visi komisijos nariai, išskyrus Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinį. Jų atstovai ir vėl krantinių pripažinti tinkamomis nesutiko bei kreipėsi į savo centrinę būstinę Vilniuje prašydami išaiškinti, ar gali priimti šiuos darbus.

"Tuo pat metu prokuratūroje buvusio KPD departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovo Naglio Puteikio iniciatyva buvo vykdytas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, ar statybos leidimas Danės upės krantinių rekonstrukcijai buvo išduotas teisėtai. Prokurorai pripažino, jog statybos leidimas išduotas teisėtai ir jokio nusikaltimo čia nemato", - pasakojo A. Velykienė.

Anot valdininkės, paveldosaugininkai parašo nededa teisindamiesi KPD vadovės Dianos Varnaitės atsiųsta išvada, esą krantinių rekonstrukcijų metu buvo įgyvendinti ne visi specialiojo plano reikalavimai.

"Mes darbus atlikome remdamiesi turimu finansavimu, todėl vieno projekto metu visi reikalavimai ir nebuvo įvykdyti. Tačiau tai nėra privaloma. Mes juos galime įvykdyti per 5, 10 ar net 15 metų", - sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

A. Velykienės teigimu, objekto statybos darbai buvo atlikti pagal visus techninius reikalavimus, tarp jų ir saugumo. Tai pripažinta ir ekspertizės metu. Kažkokių papildomų priemonių imtis neketinama. Aptverti ar kitaip apriboti krantines nenumatyta nei lėšų, nei būtinybės. Valdininkės manymu, dėl saugumo prie krantinių būtų tikslinga nebent šviesti visuomenę.

"Mes apsisprendėme kreiptis į teismą. Skųsime D. Varnaitės atsakymą, kuris visiškai nėra susijęs su pačio objekto užbaigimu. Mūsų teisininkai jau paruošė kreipimąsi į teismą. Bendro sutarimo nėra, todėl, nepaisant konfliktų, pasisakyti turėtų būtent teismas. Turime užbaigti procedūrą - toks mūsų tikslas", - sakė A. Velykienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder