Dėl pavojaus žvejams pasieniečiai prašo pagalbos

Dėl pavojaus žvejams pasieniečiai prašo pagalbos

Pasieniečiai šiemet ant Kuršių marių išgelbėjo 16 bėdon patekusių poledinės žūklės mėgėjų.

Ketvirtadienį pakrančių apsaugos pasieniečių laivo ant oro pagalvės "Christina" įgula išgelbėjo šešis žvejus, kurie Kuršių mariose atsidūrė ant atskilusios ledo lyties.

Pasieniečių duomenimis, šiuo metu Kuršių marių ledas yra sulaužytas ir deformuotas. Ties Nida ledas susisluoksniavęs, vietomis yra ledo grūstys ir ledo properšos. Ties Vente irgi atsivėrė ledo properšos, yra ledų sangrūdų. Tačiau poledinės žūklės mėgėjai nepaiso pavojingos situacijos ir toliau lipa ant netvirto marių ledo.

Pasieniečiai kreipėsi į Pamario krašto savivaldybes, prašydami visomis įmanomomis priemonėmis informuoti gyventojus apie pavojų lipant ant Kuršių marių ledo.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinė penktadienį kreipėsi į Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybes.

Kuršių mariose patruliuodami laivais ant oro pagalvių pakrančių apsaugos pasieniečiai ir patys nuolat žvejus ragina nerizikuoti savo ir kitų gyvybe, nelipti ant netvirto ir pavojingo ledo.

Efektyvi prevencinė priemonė, kurią naudoja Neringos savivaldybė, yra labiausiai žvejų lankomų vietų prieigose pastatytos informacinės lentelės. Jose gyventojai informuojami apie pavojingą ledą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder