"Didžiosios lenktynės" - uostamiesčio mažiesiems

"Didžiosios lenktynės" - uostamiesčio mažiesiems

Šeštadienį Klaipėdoje vyko ko gero didžiausiu atkaklumu pasižyminčios triratukų ir paspirtukų "Didžiosios lenktynės", kurias organizavo radijo stotis „Kelyje“ bei prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.

Radijo stotis „Kelyje“ dar kartą pateisino savo vardą ir šįsyk jaunąją kartą skatino kuo dažniau naudotis ekologiška ir sportinę formą gerai palaikančia transporto priemone.

Prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ jau nuo vidurdienio rinkosi atkakliai kovai nusiteikę mažieji klaipėdiečiai ir jų tėveliai. Norinčiųjų išbandyti savo jėgas šiemet buvo tiek daug, kad teko sudaryti net 12 pogrupių. Dalyviai buvo suskirstyti pagal lenktyninių transporto priemonių klases bei lenktynininkų amžių. Mažiausi lenktyninkai buvo vos 3 metukų, o vyriausieji – 7-erių. Iš viso savo jėgas išbandė per 100 mažųjų lenktynininkų.

„Klaipėda nuo seno garsėjo dviratininkų pasiekimais, tad požiūris į lenktynes mūsų mieste yra itin rimtas”, - sakė Klaipėdos “Akropolio” valdytojas Ovidijus Zibalis.

Ir jo žodžiai pasitvirtino. Tėveliai itin jautriai reagavo ir vėliau tarpusavyje aptarinėjo, ar tikrai visi nugalėtojai buvo verti prizinių vietų, ar tikrai visi dalyviai pradėjo kovą vienu metu.

Tėvelių aistro suprantamos, mat kiekvieno pogrupio nugalėtojas išvažiavo namo su naujutėlaičiu dviračiu, kuriuos dovanojo parduotuvių tinklas “Čipolino”.

Antrų ir trečių vietų laimėtojai taip pat džiaugėsi maloniais prizais: pakvietimais į kino teatrą “Forum Cinemas” bei galimybę nemokamai pačiuožinėti ant “Akropolio” ledo.

Be abejo visų prizinių vietų laureatai išdidžiai spaudė prie krūtinės vardinius diplomus.

Ko gero viena smagiausių rungčių – tėvelių ir mamyčių bandymas prisiminti vaikystę ir dar kartą pabandyti kaip reikia važiuoti su triratuku, ar paspirtuku. Grečiausiai 80 metrų trąsą suaugusiems kiek neįprasta tramsporto priemone įveikę tėveliai ir mamytės buvo apdovanoti dienraščio „Vakarų ekspresas“ prenumerata ir galimybe dar labiau pagerinti savo sportinę formą sporto klube „Eola“.

Smagioje šventėje neapsieita be vaišių – mažieji godžiai kirto cukraus vatą ir dalijosi šimtą gardžių picų.

Ši šventė buvo puiki proga pasirodyti ir uostamiesčio vaikų kolektyvams.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder