Dituviškių mitinge - aistros, šūksniai ir apsistumdymai

Dituviškių mitinge - aistros, šūksniai ir apsistumdymai

Jau kelerius metus nepasitenkinimą dabartiniu sodo bendrijos "Dituva" pirmininku ir valdyba reiškiantys dituviškiai ketvirtadienį rinkosi į mitingą šalia Klaipėdoje esančios bendrijos administracijos. Sodininkai pasirašė peticiją, reikalavo pirmininko pasiaiškinimų ir ragino pagaliau surengti visuotinį susirinkimą, kuriame ne tik būtų atsiskaityta už veiklą bet ir surengti naujos bendrijos valdybos bei pirmininko rinkimai.

Dituviškiai piktinosi valdybos ir pirmininko sprendimu spalio 22 d. surengti tik ataskaitinį susirinkimą, į darbotvarkę neįtraukiant valdybos ir pirmininko rinkimų.

Pirmininko Vytauto Gedvilos ir esamos valdybos oponentai įsitikinę, jog valdyba ir pirmininkas dirba neteisėtai. Pirmininkas savo ruožtu tikina, jog sodininkai prieš jį susimokė ir nesiruošia nieko keisti, kol nesibaigs teismai. Jis pats teismui yra apskundęs 2011-ųjų birželį vykusio visuotinio susirinkimo sprendimus, kuriais buvo išrinkta kita bendrijos 7 asmenų valdyba ir kitas jos pirmininkas Jonas Baltokas.

Beje, pirmininkui nepritaria ne tik pasipiktinę sodininkai, bet ir dalis valdybos narių. Jie nusprendė spalio 22 d. numatytą susirinkimą atšaukti ir lapkričio pradžioje surengti naują, kurio darbotvarkėje jau būtų klausimai dėl valdybos ir pirmininko perrinkimo.

Mitingo organizatorius J. Baltokas ir kiti susirinkusieji tikino, jog nei dabartinis pirmininkas, nei bendrijos valdyba tinkamai neatstovauja sodininkų interesų. Esą neaišku, kokiais tikslais panaudojami surinkti pinigai, kokiu būdu tvarkomi elektros tinklų perdavimo darbai, kodėl už jų pinigus samdomi teisininkai, antstoliai ir daugelis kitų niuansų.

Savo poziciją mitinguojantys dituviškiai bandė sustiprinti įvairiais plakatais, koneveikiančiais dabartinį pirmininką bei gausybe klausimų, kuriais jį užvertė.

V. Gedvilai sunkiai sekėsi kalbėtis su įtūžusiu būriu sodininkų. Jis tikino jokių pažeidimų niekada nedaręs ir nesuprantantys, ko dituviškiai siekia. Nepavykus susikalbėti, tarp pirmininko, bijojusio palikti tarpdurį, ir vienos iš dituviškių kilo nedidelis apsistumdymas.

Galų gale V. Gedvila, nors ir tikinęs, jog be teismų pabaigos naujos valdybos ir pirmininko rinkti negalima, šiek tiek nusileido ir liepė sodininkams elgtis kaip pageidauja - lapkričio pabaigoje rinktis į visuotinį susirinkimą ir rengti valdybos ir pirmininko rinkimus, jei jau taip nori.

Sodininkai dar ilgai nesiskirstė - jie pirmininkui turėjo gausybę klausimų, į kuriuos teigė atsakymų taip ir neišgirdę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder