Dviratininkams - važiuojamoji Tiltų gatvės dalis

Dviratininkams - važiuojamoji Tiltų gatvės dalis

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija vėl svarstė opų dviratininkų judėjimo Herkaus Manto ir Tiltų gatvėmis klausimą. Nuspręsta dviratininkus galutinai priversti judėti važiuojamąja Tiltų gatvės dalimi, o ne šaligatviais. Nors kelių eismo taisyklės ir iki šiol apibrėžė būtent tokią dviratininkų eismo schemą, tačiau pastarieji dažniausiai jos nesilaikė.

Kadangi dar birželio mėnesį buvo apribotas eismas Tiltų gatve - leidžiamas tik maršrutinio transporto eismas, - Saugaus eismo komisija pasiūlė du dviratininkų eismo problemos sprendimo variantus. Vienas iš jų - Tiltų gatvę pažymėti ženklais, nurodančiais, jog ji skirta maršrutiniam transportui ir dviratininkams, kitas - gatvėje pažymėti 1,2 m pločio juostas, skirtas tik dviratininkams.

Visgi nuspręsta pasirinkti trečią, neplanuotą variantą. Ties senuoju turgumi ir Biržos tiltu pasibaigus specialioms dviračių eismo juostoms, šios bus pratęstos į gatvę, nubrėžiant neilgą juostą. Tik tam, kad dviratininkai žinotų, jog būtent čia eismas šaligatviu draudžiamas ir turi vykti važiuojamąja dalimi. Specialaus visos Tiltų gatvės žymėjimo atsisakyta.

Dėl dviratininkų judėjimo Herkaus Manto gatve šįsyk ir vėl neapsispręsta. Siūlyta nuo Liepų gatvės iki Lietuvininkų aikštės panaikinti ženklus, nurodančius dviračių takus, ant šaligatvio ir eismą perkelti taip pat į gatvę. Taip pat galvota ir apie dviračiams skirtos juostos gatvėje nubrėžimą.

Kaip kuo efektyviau įgyvendinti sprendimą nukreipti dviračius į bendrą automobilių ir maršrutinio transporto srautą Herkaus Manto gatvės atkarpoje, nebuvo apsispręsta. Nors problemą dėl vietos stokos dviračiams nuo senojo turgaus iki Lietuvininkų aikštės miesto valdžia pradėjo svarstyti dar pernai, šįkart nuspręsta klausimą ir vėl atidėti. Vėliausiai - iki rugsėjo 30 dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder