Dygsta kiemų apmokestinimo ženklai

Dygsta kiemų apmokestinimo ženklai

Centrinės miesto dalies gyventojai sunerimo kiemuose pastebėję naujai išdygusius ženklus, nurodančius, jog čia stovėti galima tik apačioje nurodomu laiku. Transportininkai gyventojus ramina - šie ženklai kol kas atlieka tik informacinę funkciją. Iki sausio 1 d., kol jie nebus papildyti, jokia atsakomybė statantiems automobilius vairuotojams šioje zonoje negresia.

Pasak VšĮ Klaipėdos keleivinis transportas direktoriaus Gintaro Neniškio, ženklai, įspėjantys apie teritorijoje esančią stovėjimo zoną, statomi iš anksto, nes baiminamasi, jog vėliau to padaryti neleis šalčiai.

"Kol kas tai tik informaciniai ženklai. Jie tik nurodo, jog toje ar kitoje vietoje yra stovėjimo zona, su vietomis automobiliams statyti. Vėliau, kai po Naujųjų prasiplės apmokestinta automobilių stovėjimo zona, šie ženklai bus papildyti. Kol kas tėra paprasti stulpai su ženklu "P" ir nurodytu stovėjimo laiku. Vėliau jie bus papildyti ženklu, nurodančiu, jog tai mokama stovėjimo aikštelė", - pasakojo G. Neniškis.

Klaipėdos keleivinio transporto direktorius ragino žmones kol kas nesibaiminti. Kol ženklai nepapildyti, jokia atsakomybė gyventojams tose zonose statantiems automobilius negresia.

"Manau, kad centrinėje miesto dalyje gyvenantys žmonės jau seniai žino informaciją apie tai, jog apmokestinimo zona nuo sausio 1-osios prasiplės, todėl šie ženklai jų išgąsdinti neturėtų. O tie, kurie šioje zonoje negyvena, neturėtų statyti automobilių į gyventojų kiemus. Tai netoleruotina. Juk atvažiavę, pavyzdžiui, į miestą Vokietijoje, nepuolame statyti automobilio į privačius kiemus. Ieškome aikštelės ir už ją susimokame", - sakė G. Neniškis.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, mieste iki Naujųjų turėtų atsirasti 264 nauji ženklai, informuojantys apie apmokestintą automobilių stovėjimą. Dalis jų bus įrengti ant jau egzistuojančių stulpų, dalis statomi naujai. Naujiems ženklams bus išleista 38 tūkst. litų.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder