Eismo saugumas laukia gerų oro sąlygų

Eismo saugumas laukia gerų oro sąlygų

Žiemą Priestočio gatvėje pradėti posūkio į prekybos centrą "Liepa" įrengimo darbai nebaigti iki šiol. Kelininkai teigia, jog tam tereikia sulaukti palankių oro sąlygų.

Sausio pradžioje, kuomet orai lepino gana aukšta temperatūra, bendrovės "Klaipėdos keliai" atstovai pradėjo įgyvendinti pirminį, Kelių techninį reglamentą atitinkantį, posūkio į prekybos centrą projektą.

Ties "Liepos" prekybos centro stovėjimo aikštele Priestočio gatvėje atsirado iškilioji salelė. Ties ja važiuojantiesiems nuo autobusų stoties pusės vėl atsirado kelio vingis, tačiau nebe toks "aštrus", kaip buvęs anksčiau. O atvažiavusiesiems nuo Mokyklos gatvės tilto ir norintiesiems pasukti į "Liepos" teritoriją paruošta atskira lėtėjimo juosta.

"Klaipėdos kelių" atstovai tikėjosi, kad visus darbus čia pabaigti pavyks per savaitę, tačiau pasikeitusios oro sąlygos planus pakeitė - gatvė tinkamai iki šiol taip ir nepažymėta horizontaliojo ženklinimo ženklais, t. y. nebuvo nubrėžtos eismą minėtame kelio vingyje ir lėtėjimo juostoje nurodančios linijos bei rodyklės.

Dėl to buvo iškilęs pavojus eismo saugumui, mat be nupieštų juostų vairuotojams sunkiai sekėsi orientuotis, kaip ir važiuoti ties iškiliąja salele - kildavo avarinių situacijų, mat kaip tik šioje vietoje į Priestočio gatvę "įsilieja" ir greitėjimo juosta sukant iš S. Daukanto gatvės.

"Nieko nepamiršome, darbus tikrai pabaigsime. Horizontaliojo ženklinimo darbams atlikti reikia, kad oro temperatūra būtų bent 5 laipsniai šilumos, be to, turi būti sausa ir asfalto danga. Manau, per savaitę ar dvi linijas nubraižysime, ir važiavimas toje vietoje bus daug aiškesnis. O kol kas eismas vyksta pagal kelio ženklus, įrengtus pagal schemą, suderintą su policija", - "Vakarų ekspresui" teigė "Klaipėdos kelių" generalinis direktorius Valdas Kniukšta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder