Gargždų miestas švenčia 767-ąjį  gimtadienį

Gargždų miestas švenčia 767-ąjį gimtadienį

67-ąjį Gargždų miesto gimtadienį galime vadinti istoriniu – dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos šiemet visi jo dalyviai privalo dėvėti apsaugines kaukes ar skydelius. Nepaisant to, pramogų įvairovė – didžiulė, dėmesys skiriamas automobilių, žirgų, sporto mylėtojams, vaikams, gurmanams ir melomanams.

Dar penktadienio rytą renginiams startą davė Gargždų miesto vėliavos pakėlimas skvere prie autobusų stoties, o šiandien, šeštadienį, nuo 10 val. Minijos slėnyje palei taką išsirikiavo prekybininkų eilė – pradėjo veikti tradicinė mugė.

Ant prekystalių galima rasti originalių dirbinių iš medžio, molio, gintaro, vilnos, medvilnės ir kt. Itin gausus šviežių maisto produktų pasirinkimas – nuo duonos ir konditerinių skanėstų iki ūkininkų atvežtų mėsos gaminių.

Šventinėje scenoje jau nuo 12 val. prasidės įvairūs pasirodymai. Koncertuos Gargždų kultūros centro (GKC) „Diksilendo“ grupė, Veiviržėnų kultūros centro vokalinis instrumentinis ansamblis „Razbaininkų šaika“, Vėžaičių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Melodija“, pasirodys GKC šokių ir dainų ansamblis „Minija“, Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus moterų vokalinis ansamblis „Žvejytės“, GKC vokalo studija „River voices“, laukia Kretingalės kultūros centro darbuotojų muzikinė dovana Gargždų miestui, tautinių šokių kolektyvo iš Klaipėdos „Vėtra“ pasirodymas, Priekulės kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Bengeliai“ ir GKC buvusių politinių kalinių ir tremtinių choras „Atminties aidai“ dainos. Šokių pasirodymais žada džiuginti Gargždų linijinių šokių grupė „Gargždų kregždutės“, Gargždų linijinių šokių klubas „Gargždė“ ir trečio amžiaus universiteto linijinių šokių grupė „Skinija“.

Be to, slėnyje vyksta ir ne viena socialinė akcija, Gargždų knygynas kviečia ateiti ir nemokamai išsirinkti patinkančią knygą. Jas dar prieš gimtadienį dovanojo Gargždų gyventojai.

Taip pat visi nuo 12 val. bus kviečiami pasivaišinti neįgaliųjų profesionaliu kavos aparatu paruošta kava – tai VšĮ „Revilita“ socialinė iniciatyva „Kava iš mūsų rankų“.

Minijos slėnyje šeštadienį taip pat šurmuliuos III-iasis Cepelinų virimo čempionatas, vaikai turės galimybę šėlti ne tik pramogų zonoje, bet ir putų šou. Vakare pasirodys projekto „Lietuvos balsas. Senjorai“ dalyviai, Simonas Donskovas, atlikėja GJan bei Donatas Montvydas.

Primename, kad į šių koncertų zoną bus galima patekti tik su apyrankėmis, žadama jų išdalinti 1 000, vienam žmogui bus galima paimti dvi apyrankes.

Sekmadienį ir toliau veiks mugė. Vidurdienį bus laikomos šv. Mišios už miestą ir miestiečius. Tačiau pagrindinis šios dienos akcentas – konkūrų varžybos ir sporto renginiai.

Visą šventės programą rasite ČIA.

Sporto renginių programa – ČIA.


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder