Gargžduose gėlės žydės, bet klevus persodins vėliau

Gargžduose gėlės žydės, bet klevus persodins vėliau

Nors koronaviruso pandemija ir sulėtino gyvenimo tempą, rajono gyventojų noras gyventi gražioje aplinkoje niekur nedingo.

Gargždų viešosios erdvės jau puošiamos pirmaisiais pavasario žiedais.

Sodinukams 9 700 Eur

Gargždų seniūno pavaduotoja Indrė Žiedienė pasakojo, kad pirmaisiais žiedais šiais metais gargždiškius džiugins tulpės ir našlaitės. Našlaitės sodinamos jau nuo ketvirtadienio.

„Žinoma, darbas vyksta kiek kitaip: dirbame mažomis grupelėmis (2–4 žmonių), darbuotojai su kaukėmis ir pirštinėmis“, – sakė I. Žiedienė.

Seniūno pavaduotoja informavo, kad neseniai pasirašyta 24 mėn. sutartis dėl vienmečių sodinukų įsigijimo su ūkininke Renata Bernotiene. Sutarties vertė 9 700 eurų.

Želdinių priežiūrą Gargžduose šiuo metu vykdo trys apželdinimo specialistai, keturi aplinkos tvarkytojai.

Skaitytojai greit pastebėjo, kad parke liko šviežiai pasodintas tik vienas šermukšnis. Pasirodo, kiti medeliai ne visai atitiko reikalavimus, tad bus pakeisti naujais.Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis patikslino, kad dabar kiekviena seniūnija gaus po 10 kaukių savaitei.

„Pas mus iš viso yra 25 valytojos ir 5 darbininkai, tad gal reikėtų vis dėlto atsižvelgti į žmonių skaičių“, – svarstė jis. Pašnekovas informavo, kad Gargždų seniūnija šiuo metu yra vienintelė, administruojanti patalpas, kuriose yra izoliuojami žmonės.

„Turime pasirūpinti maistu (iš „Brožių virtuvės“) iki durų, taip pat šiukšlių išnešimu, patalynės sutvarkymu, ją vežėme skalbti į Paramos šeimai centrą. Šiuos darbus pasikeisdami dirba 4 seniūnijos darbuotojai. Daug streso, niekas nenori rizikuoti savo sveikata“, – pastebėjo S. Bakšinskis.

Pasodintų medelių neliko

Šią savaitę rūpestingų gargždiškių žvilgsnis užkliuvo už dar vieno neįprasto reiškinio. „Gargždų miesto senajame parke palei laiptus, vedančius Minijos slėnio link, buvo pasodinta 14 medelių, visi buvo tvarkingi, parišti.

Tačiau savaitės viduryje liko tik 1. Kur dingo medeliai? Kas galėjo taip pasielgti?“ – teiraujasi „Bangos“ skaitytojai.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė, Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisijos pirmininkė Jurgita Tamošauskienė paaiškino, kad šiuos medelius buvo pasodinęs parko želdinius tvarkantis rangovas „GT Transport“.

Pasodintus medelius įvertino Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, J. Tamošauskienė, taip pat dalyvavo medelius sodinęs rangovo atstovas. „Pasodinti medeliai neatitiko keliamų reikalavimų pagal aprašą (sodinuko dydis, laja). Nepriėmėme jų kaip tinkamų, tad rangovas turės pakeisti.

Liko tik šermukšnis, kuris tinkamas. Dabar, kiek žinome, rangovas bando gauti atitinkamus medelius, tačiau dėl uždarytų sienų yra sunku.

Tikėtina, kad pasodins tik rudenį“, – sakė Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisijos pirmininkė J. Tamošauskienė.


KOMENTARAS

  • UAB „GT Transport“ direktorius Tomas LATAKAS: „Buvo nustatyta, kad pasodintų klevų diametras neatitinka, tad medeliai bus tiesiog pakeisti. Šiuos medelius buvome atsivežę dar iki karantino, o dabar reikia laukti.

    Kaip mūsų darbus paveikė karantinas? Judame į priekį, tačiau po truputį. Yra problemų dėl medžiagų tiekimo, taip pat trūksta darbuotojų: vieni serga, kiti šiaip nenori dabar dirbti, treti prižiūri vaikus ir pan.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder