Gelbėtojai užtikrins fizinę klaipėdiečių gerovę

Gelbėtojai užtikrins fizinę klaipėdiečių gerovę

Siūloma, kad Smiltynės pajūryje įrengtoje pirtyje Klaipėdos miesto skęstančiųjų gebėjimo tarnyba (SGT) galėtų teikti fizinės gerovės užtikrinimo paslaugas. Tokiu įmantriu terminu pavadintas pasikaitinimas pirtyje.

Tokį pasiūlymą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui pateikė Misto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Anot jos, uostamiesčio "pirtininkai labai laukia šios paslaugos".

Skaičiuojama, kad už dviejų valandų pasėdėjimą Smiltynės pirtyje lankytojams tektų mokėti viso labo 20 litų. Prognozuojama, kad per mėnesį šia paslauga pasinaudos 300-350 pirties mėgėjų. Pirtis veiktų tris dienas per savaitę – nuo penktadienio iki sekmadienio.

"Gal verčiau prirašykime, kad ten merginos klientus aptarnautų, tada ir lankytojų būtų daugiau", - papildomą paslaugą pasiūlė komiteto narė Lilija Petraitienė.

Iki šių metų rugsėjo 1-osios pirtis Smiltynėje buvo išnuomota privačiai bendrovei. Šiai sutartį nutraukus, patalpos liko tuščios. Kad jos būtų nors kurį laiką užimtos ir pritrauktų šiek tiek lankytojų ir siūloma žiemą gelbėtojus paversti pirtininkais.

Preliminariais apskaičiuota, kad per metus ši paslauga atneštų apie 84 tūkst. litų pajamų. Išlaidos fizinės gerovės paslaugos teikimui užtikrinti sudarytų apie 60 tūkst. litų. Tad papildomos pajamos siektų 24 tūkst. litų. Šiuos pinigus siūloma panaudoti pirties ir skęstančiųjų gelbėjimo stoties infrastruktūrai gerinti. Kas slypi už šio termino, komitetui nebuvo paaiškinta.

Šiam sprendimui dar turi pritarti Klaipėdos miesto savivaldybės taryba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder