Gėlių laiveliui kompaniją palaikys boružės

Gėlių laiveliui kompaniją palaikys boružės

Klaipėda jau pražydo vasarinėmis gėlėmis. Šiemet centrinę miesto dalį papuoš naujas rožynas bei penkios boružės, apsodintos gėlėmis.

Pastarosiomis dienomis mieste pluša gėlininkai - žieminės gėlės išrautos ir vietoje jų sodinamos vasarinės.

"Darbai eina į pabaigą. Iš viso vasarinėms gėlėms išleisime 180 tūkst. litų. Tiek pat kaip ir pernai. Pavasarį našlaitėms, kurių mieste buvo pasodinta 8,5 tūkst., buvome išleidę 10 tūkst.", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Ji pasidžiaugė, kad Klaipėdoje atsirado dar vienas rožynas - prie "Meridiano" aikštės įrengtas naujas gėlynas, kuriame pasodinta 1,5 tūkst. rožių. Iš viso jam įrengti prireikė 37 tūkst. litų.

"Galime pasidžiaugti, kad išsipildys sena svajonė ir šiemet Klaipėdą papuoš 5 karkasinės boružėlės, užsodintos gėlėmis. Dvi tokias konstrukcijas pastatysime prie Biržos tilto, vieną - "Meridiano" aikštėje ir dar dvi - prie "Kurpių", kur stovi peliuko skulptūrėlė", - pasakojo I. Šakalienė.

Viena boružėlės konstrukcija, be gėlių , atsiėjo ne taip jau ir pigiai - vienos kaina 5,2 tūkst. litų. Tačiau esą jos tarnaus ne vienerius metus.

"Ne ką mažiau kainuoja ir tūrinės gėlynų konstrukcijos - 5,3 tūkst. litų. Tačiau keletą tokių mes jau turime 6 metus ir jos puikiausiai išsilaikė", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Be kita ko ji minėjo, kad yra suplanuota senamiestyje, tose gatvelėse, kur ribojamas eismas - ženklus pakeisti gėlių klombomis, nes šitaip kur kas gražiau.

Iš viso šiemet gėlynams buvo skirta 190 tūkst. litų. Tad, kaip pastebėjo I. Šakalienė, gali tekti ieškoti rėmėjų rudeninėms gėlėms.

"Realiai, jei norime atrodyti kaip Palanga, arba bent jau sėdėti Druskininkų šešėlyje, reikėtų gėlynams skirti dvigubai daugiau lėšų. Pavyzdžiui, turime seną svajonę po Herkaus Manto gatvės viaduku įrengti gėlyną - Klaipėdos vėliavą su herbu. Tačiau tai brangus ir sunkiai prižiūrimas malonumas, tad kol kas jis ir lieka svajonėse", - pasakojo I. Šakalienė.

Pasidžiaugta, kad pastaraisiais metais šiek tiek sumažėjo gėlių vagysčių. Tačiau esą yra tokių vietų, kur gėlės vis dar dingsta. Ypač kenčia gėlynas prie Senojo turgaus. Pasak I. Šakalienės, yra buvę ne vienas atvejis, kai iš gėlyno išrautos gėlės atsiduria ant turgaus prekystalio.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder