Geresnis susisiekimas Tauralaukiui - nebent kitąmet

Geresnis susisiekimas Tauralaukiui - nebent kitąmet

Pirmadienį prie Klaipėdos miesto savivaldybės būriavosi apie pusšimtis Tauralaukio gyventojų ir jiems prijaučiančių žmonių. Ši minia reikalavo grąžinti prieš mėnesį panaikintą 7-ąjį mikroautobusų maršrutą.

Susirinkusiųjų teigimu, naudotis po reformos atsiradusiais naujais visuomeninio transporto maršrutais labai nepatogu.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pas ją apsilankiusiems piketuotojų atstovams atsakė, kad artimiausiu metu norimų pokyčių tikėtis neverta - esą atstatyti pageidaujamo maršruto neįmanoma, o naujo įsteigimas užtruktų mažiausiai tris mėnesius.

Kaip vieną iš galimų problemos sprendimo variantų ji įvardino galimybę praplėsti 14-ąjį maršrutą, kuris apimtų didesnę dalį Tauralaukio. Pasak administracijos direktorės, tai galėtų būti įgyvendinta per vieną mėnesį.

Šis pasiūlymas nenumaldė įniršusių piketuotojų atstovų. Jie skundėsi, jog 14-asis autobusas važiuoja pernelyg retai, dažnai kursuoja sausakimšas bei smarkiai vėluoja.

Piketuotojai taip pat išreiškė baimę dėl savo vaikų saugumo, mat jiems keliaujant šio maršruto autobusu būtinas persėdimas į kitą autobusą, kurio paskui reikia laukti dar keliasdešimt minučių ar net ilgiau. Tauralaukio bendruomenės atstovės Ilonos Klumbienės teigimu, situacija ypač pablogės žiemą, kai bus trumpos dienos ir dažnai spaus šaltis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder