Geri darbai rotariečiams - garbė ir džiaugsmas

Geri darbai rotariečiams - garbė ir džiaugsmas

Atšvęsti 107-ojo ROTARY judėjimo gimtadienio, kuris minimas vasario 23 dieną, žvilgtelėti į nuveiktus darbus ir pasvajoti apie ateitį keturių Klaipėdos ROTARY klubų (RK) nariai susirinko keliomis dienomis anksčiau. Sulaukta ir iškilaus svečio - Lietuvos-Danijos ROTARY apygardos 1460 valdytojo Carlo Pederio Adolpho, kuruojančio 53-iejų danų ir 44 lietuvių klubų veiklą, apsilankymo.

Rotarietis Andrejus Vaičiulis prisiminė, jog kai Lietuvoje atkūrus nepriklausomybe uostamiestyje įsikūrė šis pirmasis klubas ir pradėjo telkti bendraminčius, tai pasirodė esąs gana pavojingas dalykas, nes žiniasklaida paskubėjo paskelbti, jog buriasi masonai. Rotariečiams teko įrodinėti, kad jie yra draugiški visuomenei. Ir tik kai "Vakarų eksprese" pasirodė straipsnis apie tai, jog garsaus politiko tėvas taip pat buvo rotarietis, klubui buvo suteikta indulgencija. Vis dėl to inauguracijos, vykusios 1992 m., nesulaukė didelė dalis narių, nes valstybinės įstaigos, kuriose jie dirbo, reikalavo išstoti iš klubo.

RK "Concordie 1826" prezidentas Tadas Šatkauskas priminė lietuvių pasaką, kurios pagrindinė mintis - po vieną vytelę perlaužti lengva, tačiau tik ne visą šluotą, o rotarių klubai kaip tik ir sudaro gražią šluotą, su kuria galima nuveikti daug naudingų darbų.

C. P. Adolph savo ruožtu priminė rotariečių judėjimo istoriją. Žodis "rotation" reiškia sukimąsi, kaitą. 1905 m. Čikagoje pirmąjį rotariečių klubą įkūrė vienas žmogus - teisininkas Paul Haris. Jis yra pasakęs, kad ROTARY yra miniatiūrinis taikaus pasaulio modelis, kurio pagrindinės vertybės - tarnystė, draugystė, įvairiapusiškumas, integralumas ir lyderystė.

1922 m. Rotary judėjimas tapo tarptautine sąjunga, o vėliau ir pasauline organizacija, vienijančia įvairių profesijų specialistus bei verslininkus, kad jie teiktų humanitarinę pagalbą, gilintų profesines žinias ir siektų taikos pasaulyje ir geranoriškumo.

"Man tai greičiausiai yra gyvenimo būdas. Atėjau norėdama daryti gerus darbus, pagelbėti žmonėms, kuriems to reikia. Tas judėjimas pasirodė esąs tikrai labai artimas širdžiai. Būti rotariečiu yra didelė garbė, ir atsakomybė", - sakė RK "Aditė" prezidentė Raimonda Čejauskienė.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder