GMP žaidynėse laimėjo Klaipėdos medikai

GMP žaidynėse laimėjo Klaipėdos medikai

Tarptautinėse šalies greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynėse nugalėtojų laurus nuskynė klaipėdiečių komanda.

Dvi dienas Molėtų rajone vykusiose žaidynėse 87 medikai iš Lietuvos ir 19 – iš užsienio varžėsi tarpusavyje ir demonstravo savo sugebėjimus greitai bei efektyviai gelbėti žmonių gyvybes. Šiemet žaidynių organizatoriai dalyviams pateikė itin sudėtingas rungtis, nes Lietuvos greitosios pagalbos medikų pasiruošimo lygis kasmet kyla, todėl atitinkamai sunkesnės tampa ir užduotys.

Pirmoji žaidynių užduotis vyko vėlai vakare ir buvo pavadinta “Masinė nelaimė naktį”. Atvykę į užduotį medikai rado didelę grupę itin sunkiai “nukentėjusių” žmonių, o kai kurių gyvybė jau “geso.” Iššūkis teko labai rimtas – tamsoje atsirinkti, kam pirmiausia suteikti pagalbą, nes suklydus – daugelio “nukentėjusiųjų” laukė “mirtis”. Užduotį sunkino tai, kad kai kurie nesunkiai sužeisti “ligoniai” garsiausiai šaukėsi pagalbos ir griežtai reikalavo padėti būtent jiems. Taigi medikai privalėjo ne tik teikti pagalbą, bet ir sugebėti nuraminti tuos, kurie trukdė jų darbui. Masinės nelaimės užduotyje kaip savanoriai “nukentėjusieji” dalyvavo ir dainininkė Mia, šokėjas Andrius Butkus bei dainininko Merūno žmona Erika Vitulskienė.

Dar viena žaidynių užduotis – sudėtingo gimdymo namuose priėmimas. Šioje situacijoje medikai turėjo suleisti teisingas dozes vaistų, tinkamai priimti naujagimį ir nepasiduoti chaotiškiems besijaudinančio gimdyvės “vyro” veiksmams. Trečioji užduotis reikalavo didžiausių psichologinės pagalbos įgūdžių. Žaidynių dalyviai teikė pagalbą ne tik “mirštančiam pacientui”, bet ir su “mirties” faktu negalinčiai susitaikyti jo žmonai, kuri kaltino visus – likimą, medikus ir save pačią.

Žaidynių dalyviai taip pat atliko suaugusiojo bei vaiko gaivinimo užduotis, o ekipažų vairuotojai įveikė sudėtingą vikrumo ir žmogaus gaivinimo įgūdžių reikalaujančią estafetę.

Penktadienį vakare išaiškėjo geriausia Lietuvos greitosios pagalbos medikų komanda. Ja tapo Klaipėdos medikai - Virginija Šomkaitė, Jurgita Toliušienė ir Raimondas Eigirdas. Penkerius metus atkakliai dalyvavę žaidynėse, klaipėdiečiai pagaliau nugalėjo kolegas iš kitų miestų, ir su džiaugsmu priėmė pereinamąjį žaidynių prizą. Antrąją vietą žaidynėse užėmė nedaug nuo nugalėtojų atsilikusi Kauno medikų komanda, o šiauliečiai džiaugėsi trečiąja vieta.

“Visos prizines vietas užėmusios komandos yra labai gerai pasiruošusios ir parodė aukštą profesinį lygį. Tai – ilgamečio mokymosi, treniruočių ir patirties rezultatas. Džiaugiuosi, kad Lietuvos greitosios medicinos pagalbos medikai siekia kelti savo kvalifikaciją ir gali pelnytai didžiuotis savo įgūdžiais, kurie atitinka Europos greitosios medicinos pagalbos standartu”,- sakė Lietuvos GMP įstaigų asociacijos valdybos pirmininkas Rimvydas Juodviršis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder