Grafikus keitė ir pagal pageidavimus

Grafikus keitė ir pagal pageidavimus

Uostamiesčio transportininkai tvirtina, kad nuo pirmadienio keisdami rugsėjo 3-iąją pradėjusių funkcionuoti naujųjų maršrutų grafikus atsižvelgė į 90 proc. miestiečių pageidavimų.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, daugiausiai reikėjo koreguoti 2A maršrutą (Debreceno - Sportininkų g.).

"Pirmiausiai čia buvo padaryta techninių klaidų - blogai buvome apskaičiavę važiavimo laiką. Tai lėmė prielaida, jog anksčiau čia kursavę maršrutiniai taksi važiuodavo greičiau nei autobusai. Visgi realūs duomenys rodo, kad taip nebūdavo - autobusai tą pačią trasą įveikia keliomis minutėmis greičiau. Taip yra dėl to, kad jie stoja tik stotelėse, vairuotojui nereikia nuolat skaičiuoti pinigų", - aiškino pokalbininkas.

Dėl tos pačios priežasties buvo pakoreguotas ir 11A maršruto grafikas.

Anot G. Neniškio, atsižvelgiant į pageidavimus 2A autobusiukai ryte, tarp 7 ir 8 valandos, nuo šiol važiuoja anksčiau ir dažniau. Taip pat buvo paankstinti ir 7, 15A, 18A ir 20 maršrutų autobusiukų reisai. 7-ajam dar ir sutrumpinta pietų pertrauka - sukurtas dar vienas reisas. Buvo pakoreguoti ir kai kurių didžiųjų autobusų grafikai - sutankintas 18-ojo važiavimas ryte, labiau tarpusavyje suderinti 1 ir 9 grafikai.

"Manau, kad buvo atsižvelgta į 90 procentų gautų pageidavimų", - tikina G. Neniškis.

Visi naujieji grafikai jau skelbiami autobusų stotelėse įrengtuose informaciniuose cilindruose ir interneto svetainėje www.klaipedatransport.lt.

Anot G. Neniškio, kaip ir pirmosiomis naujųjų maršrutų funkcionavimo dienomis, taip ir po pirmosios savaitės populiariausiu tarp jų išlieka 2A, antroje vietoje - 11A, trečias - 20. Du trečdaliai, o kai kuriuose autobusiukuose jau ir trys ketvirtadaliai keleivių naudojasi elektroniniais bilietais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder