Himnas... rožėms

Himnas... rožėms

Jau devintąjį kartą Aušra ir Ramutis Leliai savo sodyboje Kalotėje klaipėdiškius ir svečius iš toliau sukvietė į Rožių šventę.

Ar žinote, ką reiškia dovanoti vieną rožę? Pripažinti, kad jis ar ji yra vieninteliai. Pasirodo, nereikia bijoti trylikos skaičiaus. Nes 13 dovanotų rožių įrodo, kad tas ar toji yra patys nuostabiausi. Na, o prasikaltęs dėl ko nors ar įskaudinęs antrąją pusę sutuoktinis ar žmona atsiprašydami turėtų dovanoti nei daug, nei mažai - 25 rožes.

Taip kiekvienais metais, pradedant Rožių šventes, pažeriama vis naujų žinių apie tas karalienes ir jų rūšis. O šiemet A. ir R. Leliai prieš Rožių šventę savo namuose apkeliavo vos ne pusę Europos, norėdami įsitikinti, kokių veislių rožių jie dar neturi savo rožyne. Važiavo su mokslininkais ir rožių veislininkais,- kad konsultuotųsi. Nė vienas rožių keras Lelių rožyne neatsirado be savos istorijos. Taigi, jie valandų valandas gali pasakoti apie šias gyvenimo puošmenas.

Ir būtinai atvykusieji į Rožių šventę turi balsuoti už jiems patikusią rožių rūšį. Šiemet daugiausiai balsų surinko rožinės rožės "Sexi-rexi" krūmas. Jis mažiausiai tebuvo nukentėjęs nuo šventės išvakarėse siautusios vėtros ir liūčių. Savo dideles galvas pajėgė išsaugoti ir raudonosios "Burgundijos" veislės rožės. Na, ir į trečią vietą šventės dalyviai "pastatė" "Mėlynosios rapsodijos" veislės rožes, kurios, bent jau man, neatrodė mėlynos, o veikiau violetinės.

Rožių šventėje posmais apie grožį ir gražų gyvenimą dalijosi aktorė Virginija Kochanskytė, o dainininkė Giedrė Zeicaitė ir pianistė Edita Zizaitė, neapsiribojusios gyvenimo grožio šlovinimu, užtraukė ir himną. Tegul ir ne speciliai rožėms, bet gyvenimui po saule. O juk po ja savo nuostabias "gūžes" susuka ir tos nepakartojamos spalvomis bei "konstrukcijomis" rožės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder