Į Juodkrantę iš Drevernos - maršrutiniu laivu

Į Juodkrantę iš Drevernos - maršrutiniu laivu

Penktadienį Savivaldybėje lankėsi Neringos meras Darius Jasaitis ir Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas. Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė ir Turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Aptartos bendradarbiavimo galimybės su Neringos savivaldybe turizmo srityje, kurioms plėtoti numatoma pati geriausia priemonė – reguliarus maršrutas iš Drevernos į Juodkrantę ir atgal. Maršruto startas – birželio 4 d., Pamario turizmo klasterio sezono atidarymo dieną.

15 tūkst. eurų laivo nuomai sezonui skiria Klaipėdos rajono savivaldybė. Balandžio mėnesį baigsis konkursas ir sužinosime, kokiu laivu plaukiosime į Juodkantę, bet, kaip patikino TIC‘o direktorė Daiva Buivydienė, laivas, nors ir kitoks nei plaukioja keltai iš Klaipėdos į Smiltynę, bus iš tiesų erdvus, − jame laisvai turėtų tilpti 50 žmonių dar ir su dviračiais, − nes juk norėsis aplankyti ir Nidą, ir kitus Neringos kampelius.

Laivas kursuos du kartus per dieną sezono metu (tris vasaros mėnesius) penktadieniais−sekmadieniais ir švenčių dienomis, o liepą – dar ir ketvirtadieniais. Kiek kainuos bilietas? Dėl to dar diskutuojama, bet kaina bus tikrai įkandama visiems.

Neringos meras Darius Jasaitis jau anksčiau viešai išreiškė pageidavimą, kad laukia į Neringą kuo daugiau atplaukiančių, o ne atvažiuojančių automobiliais poilsiautojų. Taigi – mes, būdami supratingi kaimynai, taip ir darysime.

Šiuo metu Turizmo informacijos centras planuoja, kokių dar įdomių, vertingų ir patogių priemonių, paslaugų ir maršrutų pasiūlyti, susijusių su naujuoju reisu. Galbūt dviračių nuomą Drevernos prieplaukoje? O gal dar papildomų maršrutų į Mingę?

Tikimasi, kad verslo sektorius sukrus ir sumanys dar daugiau veiklų, susijusių su reguliariuoju maršrutu. Gal pagaliau Drevernoje sulauksime ir pliažo, maudynių vietos mariose?

Į Neringos pusę plauksiančių, tikėtina, netrūks, o ką dar mes, savo ruožtu, galėtume pasiūlyti, kad atgaliniu reisu grįžtų ne tik Klaipėdos rajono gyventojai, bet atplauktų pasižvalgyti pas mus ir Neringos gyventojų ar svečių?

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder