Jakiškiai pratrūko dėl mokyklos būklės

Jakiškiai pratrūko dėl mokyklos būklės

„Minijos“ progimnazijos Jakų skyrių praėjusią savaitę išbandė net 19 cm siekęs potvynis. Jakiškiai įsitikinę, kad tai toli gražu ne gamtos pokštas. Jų nuomone, mokykla yra kritinės būklės ir nepritaikyta ugdymo procesui. Aktyvūs bendruomenės nariai rankų sudėję nesėdėjo: kreipėsi į Savivaldybę, Tarybos narius, pagalbos šauksmas pasiekė ir „Bangos“ redakciją. Savivaldybės atstovai vienbalsiai tikina, kad Jakai – neužmiršti ir čia planuojami radikalūs pokyčiai – naujo darželio-mokyklos statyba. Tačiau, matyt, jakiškiams artimiausiu metu fortūna nešyptels. Pažadai dalijami 2020 metams, o pastato statybai kol kas nepateiktas nė vienas projektavimo pasiūlymas.

Praėjusią savaitę „Minijos“ progimnazijos Jakų skyriui dėmesio netrūko. Kadangi mokyklą užliejo vanduo, ji buvo uždaryta. „Penktadienį vanduo siekė 7 cm, pirmadienį – net 19 cm. Puolėme basomis gelbėti baldus, knygas. Apsėmė vaikų valgyklėlę, biblioteką, sporto salę. Kad ugdytiniai pasiektų tualetą, nutiesėme kelią lentomis. Tuos, kurie bijojo, nešėme ant rankų“, – trečiadienį uždarytoje mokykloje kalbėjo mokytoja Asta Kundrotienė.

Anot Jakų seniūnaitijos seniūnaičio Rolando Adomausko, „Minijos“ progimnazijos Jakų skyrius paliktas likimo valiai. „Čia ne vienos dienos problema. Niekas nevalė šulinių nuo mokyklos atidarymo, puikuojasi ilgametis pelėsis. O kas bus dabar? Džiovintuvai, vandens siurbliai pasekmių nepašalins“, – piktinosi jis. Tiesa, Jakų bendruomenė iki šiol nuo drėgmės bandė pastatą gelbėti savo jėgomis: dėjo liet­vamzdžius, betonavo pamatą, o potvyniui užliejus – siurbliais puolė pumpuoti vandenį.

KOMENTARAS

Violeta RIAUKIENĖ, rajono vicemerė:

– Pirmadienį kartu su Administracijos direktoriumi Sigitu Karbausku lankėmės Gargždų „Minijos“ progimnazijos Jakų skyriuje. Mokykloje ugdymo procesas vyksta. Patalpose, kurios buvo patvinusios, bibliotekoje ir maisto ruošimo patalpoje, drėgmė surenkama specialiais aparatais. Patvinimo priežastis taip pat yra šalinama: vyksta šulinio tvarkymo darbai, atnaujinamas lietaus vandens nutekėjimas. Jei sąlygos būtų netinkamos ugdymui, ugdymo procesas ten nevyktų. Patalpos galbūt ir nėra naujai sutvarkytos, tačiau jos yra tvarkingos ir ten vaikai gali mokytis.

Trumpalaikė problema išspręsta, o ilgalaikė – sprendžiama. Jakai tikrai nėra pamiršti. Planuojama ne tik įrengti lietaus nuotekų tinklus, bet ir pastatyti darželį-mokyklą. Priestato ten statyti negalima, nes pastatas – paveldo objektas. Šiuo metu vyksta Jakų darželio-mokyklos projektavimo paslaugos pirkimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder