Juodojo ketvirtadienio pasekmė - baudos gatvių valytojams

Juodojo ketvirtadienio pasekmė - baudos gatvių valytojams

Savivaldybės administracija uostamiesčio gatves valančioms bendrovėms jau skyrė po 400 litų baudą už netinkamai atliktus darbus. Tokias kalėdines "dovanėles" šioms bendrovėms ruošiasi įteikti ir policijos pareigūnai - tiesa jų planuojamos baudos bus mažesnės.

"Internetinėje erdvėje rodomas mėgėjiškas filmukas apie tai, kaip praėjusio ketvirtadienio pavakare vienoje pagrindinių miesto arterijų - Naujojo Uosto ir Simono Daukanto gatvių sankryžose tarsi čiuožykloje slidinėja automobiliai jau greitai pranoks "Gangnam style" populiarumą", - pirmadienį į pasitarimą pakviestus gatvių valytojus gėdino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vaizdžiai juoduoju ketvirtadieniu meras įvardijo gruodžio 6 d., kuomet plikšala didžiąją dalį miesto gatvių pavertė čiuožykla.

Jau rašyta, kad šiaurinę miesto dalį valančios UAB "Ecoservice" atstovai pripažino, kad tą vakarą jie nespėjo laiku pabarstyti gatvių druska, mat šalti pradėjo piko metu ir barstytuvai užstrigo spūstyse.

Tuo metu pietinę miesto dalį valančios bendrovės "Žemkasa" Dainius Zokas tikino, kad šioje miesto dalyje gatvės nebuvo slidžios.

Nepaisant gatvių valytojų pasiteisinimų Savivaldybės administracija skyrė abiems bendrovėms po 400 litų baudą.

"Taip jau yra, kad žiemą gatvėse yra sniego ir jo ten galima rasti. Už jį galima ir bausti", - šitaip į skirtą baudą sureagavo "Žemkasos" atstovas.

Be kita ko meras aiškinosi, kaip pasikeistų situacija tuo atveju, jei gatvių valytojams būtų duota visiška laisvė ir jie savo nuožiūra galėtų valyti ne tik pagrindines miesto gatves, tiltus ir įkalnes, kaip yra dabar, bet ir šalutines bei žvyruotas gatveles, kurias dabar barsto tik savivaldybei davus leidimą.

"Tokia laisvė būtų gerai, bet, finansinės išlaidos gerokai padidėtų. Kiek? Negaliu pasakyti, reikia paskaičiuoti. Dabar vienos dienos pagrindinių maršrutų nuvalymas atsieina 12 tūkst. litų", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasak jos, jei valytojams būtų atiduota visiška laisvė, tuomet savivaldybė turėtų jau ne reguliuoti, o kontroliuoti valytojus.

"Kontrolės mechanizmas veikia puikiai, mes turime GPS kontrolę ir ne tik - mums skambina daugybė gyventojų, kurie akylai stebi valytojus", - pastebėjo I. Šakalienė.

Vicemeras Artūras Šulcas replikavo, kad tokia laisvė vargiai ką pagerintų, nes praėjusį ketvirtadienį čiuožykla virtusios gatvės parodė, kad kelininkai nesusitvarkė su jiems duota laisve savo nuožiūra barstyti pagrindines miesto gatves.

Pasak I. Šakalienės, pagrindinė klaida, kurią praėjusią savaitę padarė gatvių valytojai - jie gatves valė tik druska, o ne smėlio ir druskos mišiniu, kuris esą būtų gerokai sumažinęs slydimą.

Pasitarime dalyvavęs Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis konstatavo, kad praėjusį ketvirtadienį policija įregistravo 13 eismo įvykių, iš kurių net 8 įvyko dėl slidžios kelio dangos. Eilinę dieną, pasak jo, įvyksta vos 1-4 eismo įvykiai.

"O kiek dar eismo įvykių tą dieną neįregistruota. Žinoma, nereikia pamiršti ir to aspekto, kad ne visi vairuotojai persiorentavo, jog atėjo žiema ir reikia vairuoti atsargiau", - pastebėjo R. Šideikis.

Vis gi ir jis žadėjo gatvių valytojams skirti baudas už netinkamą eismo saugumo užtikrinimą gatvėse. Pasak jo, baudos gali siekti nuo 50 iki 200 litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder