Ką gero padarė miesto valdžia? (5)

Ką gero padarė miesto valdžia? (5)

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gerus darbus miesto bendruomenei įpusėjus kadencijai nuveikė ir ką žadą padaryti per artimiausius dvejus metus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Valerijonas Bernotas, priklausantis „Tvarkos ir teisingumo“ partijai.

“Esu aktyvus miesto tarybos narys. Nepraleidžiu Tarybos, komisijų, komitetų posėdžių. Siekdamas geresnės rengiamų dokumentų kokybės ir pagrįstumo, teikiau siūlymus bei pastabas pateiktiems klausimų projektams, dalyvavau jų aptarimuose komitetuose, komisijose frakcijoje bei susitikimuose su specialistais.

Mūsų partijos nuostata, kad ne tik išrinkti politikai, bet ir eiliniai žmonės galėtų įsitraukti į mieto valdymą, tapo realybe. Šiandien klaipėdiečiai gali susipažinti su miesto tarybos svarstomais klausimais ir pareikšti savo nuomonę elektroninėje erdvėje. Pagal galimybę stengiuosi dalyvauti susitikimuose su miesto gyventojais. Manau, kad tik bendraudamas su žmonėmis, išklausydamas juos, gali įvertinti žmonių poreikius bei lūkesčius.

Dar iki Tarybos rinkimų pasisakiau, kad būtina realiai įdiegti vieno langelio principą, tai yra puiki antikorupcinė priemonė, sąlygų korupcijai nebelieka, jei žmogus nekontaktuoja su jo problemą sprendžiančiu valdininku. Šiandien tai realiai veikia.

Esu išrinktas į AB „Klaipėdos vanduo“ stebėtojų tarybą pirmininko pavaduotoju. Mūsų pastangomis klaipėdiečiai moka mažiausiai už vandenį ir nuotekas.

Vadovaudamas Turto komitetui pasiekiau, kad būtų pilnai inventorizuotas miesto turtas. Išsprendus šią problemą turtas panaudojamas efektyviau, savivaldybės reikmėms nereikalingas turtas, kurio išlaikymas brangiai kainuoja – privatizuojamas.

Nuo vaikystės esu klaipėdietis, todėl su pavydu žiūriu į Europos miestų uostus, kuriuose teko lankytis (Hamburgas, Amsterdamas, Roterdamas, Bremerhafenas ir kt.).

Mano vizija: kad klaipėdiečiai ir Klaipėdos svečiai galėtų įsigyti šviežių žuvų krantinėje ar tiesiai iš žvejų laivo, o miestas kvepėtų žuvimi, skinasi kelią.

Vadovaudamas Jūrinei ir vidaus vandenų reikalų komisijai prioritetiniu uždaviniu laikau įkvėpti mūsų miestui jūrinės dvasios. Kad savo miestu galėtų didžiuotis klaipėdiečiai, ir miesto svečiai. Klaipėda – uostamiestis, tačiau šviežiai sugautos žuvies prekybai nebuvo skirta pakankamai dėmesio. Todėl ėmiausi iniciatyvos dėl pastovių sąlygų tiek žvejams, tiek prekybininkams. Todėl įkūrėme žuvies nuolatinės prekybos paviljoną Danės krantinėje. Esu įsitikinęs, kad pradėti pokyčiai ir šiandien turi tąsą, juk siekėme realių, daugeliui naudingų ir priimtinų pokyčių. Taip pat vedame derybas dėl pastato, esančio Danės krantinėje perdavimo žvejams. Derinamas Žuvininkystės produktų aukciono veiklos tobulinimas, kad žuvies būtų galima pigiau nusipirkti ir gyventojui. Taip pat dėjau visas pastangas, kad išliktų Klaipėdos simbolis „Meridianas“.

Klaipėdos miesto savivaldybė 2012 m. pirmą kartą „Už Lietuvos kaip jūrinės valstybės įvaizdžio puoselėjimą“ tapo Auksinės krivūlės laureate, manau, tame yra nemažas ir mano indėlis.

Tuo visuomenė akivaizdžiai gali įsitikinti, kad pokyčiai yra įmanomi ir jie veda į gerą“, - savo nuopelnus miestui išvardijo V. Bernotas.

Primename, kad „Vakarų ekspresas“ tebelaukia ir kitų Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių ataskaitų, ką jie gero nuveikė miesto bendruomenei. Be jau paskelbtų A. Šulco, N. Istominos, V. Grubliausko ir V. Bernoto išpažinčių, artimiausiu metu ketiname publikuoti ir Zitos Šličytės, Artūro Razbadausko, Lilijos Petraitienės bei Sauliaus Budino gerų darbų sąrašus. Vygantas Vareikis, Mindaugas Žilys ir Rimantas Taraškevčius į „Vakarų ekspreso“ prašymą pažvelgė formaliai ir savo 2012 m. darbų ataskaitą pažadėjo paskelbti tik balandžio mėnesį, Lina Skrupskelienė prisipažino dirbanti vos du mėnesius, todėl neturinti kuo pasigirti. Ivanas Romanovas atsakė, kad apie tarybos narių darbus turi spręsti rinkėjai. O kur kiti 18 Tarybos narių?

Laukiame trumpų Jūsų atskaitų!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder