Keleivių paviljonų deficitas išnyks negreit

Keleivių paviljonų deficitas išnyks negreit

Klaipėdoje šiuo metu dar apie pusantro šimto autobusų stotelių neturi paviljonų, kuriuose keleiviai galėtų pasislėpti nuo lietaus ir vėjo. Tačiau per šiuo metus bus pastatyti tik du nauji paviljonai, o vienas jau perkeltas iš vienos vietos į kitą.

Bene labiausiai savivaldybės bejėgiškumas ar abejingumas šioje srityje atsiskleidė Klaipėdos universitetui nugriovus sovietmečiu statybą tvorą, kurioje buvo įkomponuota ir stotelė keleiviams.

Pasak miesto valdžios atstovų, padėtį bus bandoma taisyti skelbiant naują konkursą reklamoms agentūroms, kurios už galimybę reklamuotis turėtų statyti paviljonus keleiviams, nes iki šiol tokiu principu Klaipėdoje dirbusi "JCDecaux Lietuva" jau įvykdė visus savo įsipareigojimus.

Pastatys du, vieną perkėlė

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis pripažįsta, kad šiuo metu bene labiausiai paviljono reikia būtent Universiteto stotelėje, kur stoja į šiaurinę miesto pusę važiuojantys autobusai.

"Lieka tik apgailestauti, kad universitetas iš anksto neperspėjęs ėmė ir nugriovė tvorą, kurioje buvo įkomponuota mūrinė stotelė. Kadangi pinigų naujiems paviljonams statyti yra skirta labai mažai, o biurokratinėas procedūros dėl dviejų naujų paviljonų Berželio stotelėje Smiltelės gatvėje ir Bijūnų stotelėje Minijos gatvėje jau užsuktos bei baigiamos atlikti, Universiteto stotelei teks laukti", - sakė G. Neniškis.

PAGRINDAS. Iki šiol didžioji dalis keleivių laukimo paviljonų buvo pastatyta bendrovės "JCDecaux Lietuva" lėšomis. Už tai jai buvo suteikta teisė paviljonuose skelbti reklamą. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vadovas Rimantas Mockus patvirtino, jog šiemet tikrai atsiras tik du minėtieji paviljonai.

"Taip pat vienas jau yra perkeltas - iš Rimkuose esančios Laistų stotelės į Bangų gatvę, nes tokie paviljonai pirmiausia turi būti ten, kur yra įlipančių, o ne išlipančių keleivių srautai. Deja, daugiau finansavimo tokiems darbams šiųmetiniame biudžete nėra numatyta", - sakė R. Mockus.

Trūksta 150

Žinia, iki šiol didžioji dalis keleivių laukimo paviljonų buvo pastatyta bendrovės "JCDecaux Lietuva" lėšomis. Už tai jai buvo suteikta teisė paviljonuose skelbti reklamą.

"JCDecaux Lietuva" jau įvykdė visus įsipareigojimus, todėl dabar nauji paviljonai yra statomi tik savivaldybės lėšomis. Mano žiniomis, reikėtų pastatyti dar apie 150 paviljonų", - sakė savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot jos, kadangi savivaldybės finansiniai ištekliai yra riboti, netrukus bus sukurta darbo grupė, rengsianti naujo konkurso sąlygas.

"Tikimės, kad atsiras kokia nors reklamos agentūra, kuri norėtų dirbti panašiu principu kaip "JCDecaux Lietuva", - sakė I. Šakalienė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder