Kelio ženklai valdininkams negalioja

Kelio ženklai valdininkams negalioja

Kelio ženklai yra skirti tik sąžiningiems eismo dalyviams. Tokios pozicijos laikosi Klaipėdos miesto administracijos tarnautojai, užimdami miestiečių automobiliams skirtas vietas Liepų gatvėje.

Prieštaringai vertinamas uostamiesčio politikų sprendimas apmokestinti centrinės miesto dalies daugiabučių namų kiemuose stovinčius automobilius nėra toks blogas. Jis privertė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojus laiku atvykti į darbą. Mat pavėlavusieji netenka galimybės savo automobilius pastatyti rezervuotoje aikštelėje Vytauto gatvėje, kur miesto administracijos tarnautojams skirtos 42 vietos.

Užtat ne tokie punktualūs darbuotojai suka ienas į Liepų gatvę ir savo automobilius palieka lankytojams skirtoje aikštelėje ties savivaldybės administracijos pastatu. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, čia automobilius, nemokant rinkliavos, galima laikyti vieną valandą. Tačiau valdininkams tai nė motais. Jų mašinos nemokamai čia riogso visą darbo dieną, o neatidėliotinų reikalų merijoje turintys lankytojai priversti automobilius statyti ant šaligatvių ir taip pažeisti Kelių eismo taisykles. Arba gatvėje. Aišku, prieš tai sumokėjus kelis litus.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas nenorėjo sutikti, kad lankytojams skirtas vietas užima tarnautojų automobiliai.

"Mūsų darbuotojų automobiliams skirta rezervuota aikštelė Vytauto gatvėje", - pavaldinius užstojo valdininkas.

Jis pats, savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė ir dar keletas "įtakingiausių" savivaldybės tarnautojų savo mašinas palieka minėtajame uždarame kieme.

Be to, tai, kad V. Karmanovo žodžiai šiek tiek skiriasi nuo realybės, rodo "Vakarų ekspreso" atliktas nedidelis stebėjimas. Pirmadienį, 8 val. ryte, lankytojams skirtoje aikštelėje ties Liepų gatve nebuvo nė vienos laisvos vietos. Sunku patikėti, kad pirmadienio rytą lankytojai šturmavo savivaldybę. Juolab kad tie patys automobiliai tose pačiose vietose stovėjo ir 10, ir 15 val.

Be to, viešojoje erdvėje plinta vaizdo įrašas, kaip sausio 2 d. savo automobilį neleistinoje vietoje, ant šaligatvio, palieka Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Šių argumentų priremtas V. Karmanovas bandė išsisukinėti.

"I. Šakalienės tokia darbo specifika. Ji priversta nuolat vykti į objektus, todėl ir laiko automobilį "po ranka", aikštelėje ties Liepų gatve", - pavaldinę teisino V. Karmanovas.

Taip pat jis bandė aiškinti, kad Lietuvoje dar nėra sukurtas mechanizmas, pagal kurį būtų galima kontroliuoti ilgiau nei leistina stovinčių automobilių vairuotojus. Kitose šalyse esą ant priekinio stiklo pritvirtinamos plastikinės rodyklėlės su ciferblatu. Vairuotojas, palikdamas automobilį, nustato valandą. Todėl kontrolieriams lengviau patikrinti, kada mašina buvo palikta.

"Be to, kelių ženklai yra skirti tik sąžiningiems eismo dalyviams", - nei šį, nei tą leptelėjo direktoriaus pavaduotojas. Ir tuoj pat pasitaisė, kad ši frazė nėra taikoma savivaldybės administracijos tarnautojams.

FAKTAS. "Vakarų ekspreso" fotografas užfiksavo, kad ties savivaldybės pastatu tie patys automobiliai stovėjo sausio 7 d., apie 10 val. ir 15 val. Ką tiek ilgai interesantams čia reikėjo veikti?

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder