Kelių policininkai - greiti, bet neįsiutę

Kelių policininkai - greiti, bet neįsiutę

Jeigu galingais motociklais į gatves bei kelius išriedantys ir eismo taisyklių nepaisantys klaipėdiečiai galvoja, kad yra nesugaunami, jie klysta. Šiltuoju sezonu ir kelių policininkai sėda ant plieninių žirgų, kurių galimybės prilygsta kone lenktyniniams motociklams.

Penktadienį Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai pademonstravo tarnybinius "Yamaha" motociklus.

Šio tipo transporto priemonės itin praverčia visos apskrities keliuose persekiojant eismo taisykles piktybiškai ignoruojančius motociklininkus.

"Savaime aišku, kad vasarą visi, kas turi motociklus ar motorolerius sėda ant jų. Vadinamųjų "britvų" vairuotojai linkę važinėti chuliganiškai, slepia valstybinius numerius, važiuoja ant vieno rato. Su jais tikrai nesitaikstysime. Baikeriai - ramesni, tačiau mėgsta padauginti alaus, kai kurie iš jų neturi atitinkamų vairuotojų pažymėjimų", - sakė biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Iš viso biuro parke - keturi patruliuoti skirti motociklai: du "Yamaha" ir du BMW.

Klaipėdiečiams juos skyrė Kelių policijos tarnyba. Prieš sėdant ant jų pareigūnai dalyvavo specialiuose ekstremalaus vairavimo kursus.

"Bet kas jų nepavairuos, tai galinga technika. Šį daiktą reikia pajusti", - sakė R. Šideikis, kuris, beje, irgi yra vienas iš patruliuojančių pareigūnų, tad nereikėtų nustebti, jeigu po pažeidimo vairuotoją sustabdytų pats Klaipėdos kelių policijos viršininkas.

"Technika - puiki, galimybės tikrai didelės, tačiau svarbiausia ne tai. Reikia galvoti, kaip ją panaudoti, o patruliuojant sprendimus privalai priimti netikėtai ir greitai", - motociklus vertino biuro Kelių patrulių kuopos vadas Arnoldas Jankus.

Žalia spalva ir skiriamaisiais ženklais iš kitų išsiskiriančių motociklų varikliai yra 1300 kubinių centimetrų darbinio tūrio, jie leidžia išvystyti net iki 300 km/h greitį. Pareigūnai neatskleidė, ar persekiojant pažeidėjus teko maksimaliai "paspausti", bet teigė, kad ne vienam pažeidėjui šiemet jau nepavyko nuo jų pasprukti. Jais patruliuojantys policininkai taip pat yra aprūpinti specialia apranga, šalmuose sumontuota įranga leidžia palaikyti tiesioginį ryšį su kolegomis.

"Robokopai", - tarstelėjo ant policijos motociklų sėdinčius pareigūnus pamačiusi moteris.

Klaipėdos apskrityje šiemet žuvo vienas motociklininkas. Balandžio pradžioje, tik atšilus orams, mirtinai susižalojo Gargžduose į sunkvežimį su motociklu atsitrenkęs vyras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder