"Kintai": ant seklumos - su pasiskolinta idėja

"Kintai": ant seklumos - su pasiskolinta idėja

Dėl ko naktį iš penktadienio į šeštadienį AB "Smiltynės perkėla" keltas "Kintai", plaukęs į naktinį reisą, Kuršių mariose netoli Kiaulės Nugaros sėdo ant seklumos, tirs Lietuvos saugios laivybos administracija.

Tik antrą tokį pasiplaukiojimą šią vasarą surengę naktinio klubo "Dr. Who" atstovai vakar sakė nežinantys, ar dar imsis panašių renginių. Pasak šio klubo renginių vadovo Irmanto Karpio, akivaizdu, kad šis incidentas pakišo koją dar neįsibėgėjusiam projektui.

Liūdniausia tai, kad galbūt patys to nenorėdami "Dr. Who" renginių organizatoriai metė dėmę ir ant jau penketą metų puikiai gyvuojančio "Muzikinio kelto" idėjos autorių, nes žmonės šiuos du keltus - "Naktinį" ir "Muzikuojantį" - painioja. Po įvykusio incidento sumaišyti du pavadinimai buvo ir kai kuriose žiniasklaidos priemonėse.

Kaltinimus neigia

"Net pusė mums skambinusių žmonių tikino daugiau niekada neplauksiantys keltu", - neslėpė I. Karpis.

Vakar jis žadėjo susitikti su "Smiltynės perkėlos" vadovu ir pasiaiškinti, kodėl taip ilgai vyko gelbėjimo operacija.

"Jei žmonės būtų evakuoti per valandą, nepatenkintųjų būtų buvę kur kas mažiau", - įsitikinęs I. Karpis.

Klausimų "Dr. Who" atstovams sakė turintis ir "Smiltynės perkėlos" vadovas Darius Butvydas. Tačiau kol nepasikalbėjo su jais, vakar nuo vertinimų ir komentarų jis susilaikė.

"Incidento priežastis tirs Lietuvos saugios laivybos administracija. Renginio organizatoriai dėl to, kad keltas užplaukė ant seklumos, tikrai niekuo dėti", - mano D. Butvydas.

Žinia, vakar viešoje erdvėje pasipylė komentarai, esą penktadienį per "Naktinio kelto" "Retro kruizą", kuriame koncertavo Džordana Butkutė, kai kurie baro darbuotojai buvę neblaivūs.

"Jei barmenė šoko ant baro - nematau čia nieko blogo. Ji tiesiog linksmino išsigandusius keleivius. Tačiau ar ji galėjo būti girta? Su alkotesteriu niekas netikrino, tačiau tikrai tuo netikiu. Juk buvo vadybininkas, kuris stebi darbuotojus. Buvo ir daugiau negražių komentarų - kad trūko pledų, nors mes jų išdalijome net 150, iš kurių 47 taip ir iškeliavo nežinia kur. Tačiau dėl to nedarome tragedijos. Kiti piktinosi, kad kelte naktį buvo vaikai - bet juk šis renginys prasideda 21 val., ir turėjo baigtis 24 val., todėl normalu, kad į jį leidžiame ir vaikus", - pasakojo I. Karpis.

Kalti be kaltės

Bemiegė naktis iš penktadienio į šeštadienį buvo ir niekuo dėtiems bendrovės "Promo plius" darbuotojams.

"Ta naktis buvo tarsi košmaras. Netilo telefonas, plaukė SMS žinutės su priekaištais, kad užstrigo keltas "Kintai". Kadangi mes jau penkerius metus organizuojame "Muzikinio kelto" pasiplaukiojimus, visi žmonės ir galvoja, kad kiekvienas bet kuriame kelte organizuojamas koncertas yra mūsų. Tačiau šiemet mes koncertus rengiame tik kelte "Nida", - dėl apmaudaus sutapatinimo apgailestavo "Promo plius" vadovė Vilija Kaušpėdienė.

"Muzikuojančio kelto" organizatoriams apmaudu, kad penkerių metų įdirbis dėl netikėtai atsiradusių konkurentų nuėjo tarsi šuniui ant uodegos.

"Esame išmušti iš vėžių, nes po šio incidento ir į mūsų "Muzikuojantį keltą" daugelis žiūri su nepasitikėjimu. Po penktadieninio "Kintų" incidento šeštadienį kelte "Nida" vyko "Sare Roma" koncertas. Net 43 žmonės prieš pat koncertą pareiškė, kad nori grąžinti bilietus ir atsiimti pinigus", - apgailestavo V. Kaušpėdienė.

Nenuostabu, kad žmonės neskiria šių dviejų skirtingų projektų. Naktinio klubo "Dr. Who" projektas "Naktinis keltas" pasirodė tik šiemet. Kai kurių klaipėdiečių nuomone - tai nelabai vykusi "Muzikinio kelto" kopija. Tačiau I. Karpį juokina tokie pareiškimai - esą tokių projektų pasaulyje tūkstančiai, be to, toks keltas plaukioja ir Kaune.

Verčia pirkti bare

Be kita ko, daugelis šiemet plaukusiųjų su "Muzikuojančiu keltu" buvo nemaloniai nustebinti, kai prie pat kelto juos pasitikęs apsaugos darbuotojas iškraustė visas rankines ir liepė specialioje dėžėje palikti net gaiviuosius gėrimus. Paradoksas, tačiau kelte "Nida" dirba "Muzikuojančio kelto" konkurentai - "Dr. Who" darbuotojai, kurie ir atiminėja iš žmonių atsineštus gėrimus, kad šie viską pirktų iš baro.

"Negalime jiems nurodinėti, kaip dirbti, tačiau aš visuomet prašau apsauginio, kad nekratytų žmonių kaip per kratą. Nesinori, kad konkurentai gadintų mūsų gerą vardą", - sakė V. Kaušpėdienė.

Nepaisant įvykusio nesusipratimo, "Muzikuojantis keltas" ir toliau džiugins savo keleivius pasiplaukiojimais su Lietuvos žvaigždėmis. Jau šį šeštadienį 20 val. kelte "Nida" įvyks Mariaus Jampolskio ir Irūnos Puzaraitės koncertas. Tradiciškai visi keleiviai laukiami Šiaurės rage.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder