Klaipėdiečiai jau laukia kalėdinio stebuklo

Klaipėdiečiai jau laukia kalėdinio stebuklo

„Apšerkšniję mūsų žiemos -
Balta, balta - kur dairais“

- šios ir suaugusiems, ir mažiesiems klaipėdiečiams puikiai žinomos Salomėjos Nėries eilėraščio „Senelės pasaka“ eilutės, kuriomis šeštadienį Teatro aikštėjė prasidėjo pagrindinės miesto eglės įžiebimo ceremonija, tapo raktu, padedančiu atrakinti visų susirinkusių širdis didžiajam laukimo stebuklui.

”Šis eilėraštis daugeliui vyresnės kartos žmonių padeda mintimis nukeliauti į vaikystę. Vos tik išgirdę jį nejučiomis pradedame kartoti iš paskos tarsi poterius. Tad ir norėjome, kad šis eilėraštis taptų šių metų eglutės įžiebimo ceremonijos ašimi. Nes sugrįžimas mintimis į vaikystę padeda mums, suaugusiems, dar kartą patikėti didžiuoju stebuklu“, - sakė projekto vadovė Dalia Grikšaitė.

Penktadienį klaipėdiečiai sulaukė pirmojo sniego ir tai daugelį tarsi užkrėtė smagia kalėdine nuotaika, tad šeštadienį vakare į eglutės įžiebimo ceremoniją rinkosi minios žmonių. Pirmąją kalendorinę žiemos dieną Teatro aikštėje prasidėjo iki sausio pirmųjų dienų truksiantys kalėdinių stebuklų renginiai.

Teatralizuotame eglutės įžiebimo renginyje netrūko nei populiarių kalėdinių dainų, nei šviesos ir ugnies šou, nei įspūdingų fejerverkų.

Visiems pažįstamos „Senelės pasakos“ siūlas vedė publiką mįslingais pasakų takais ir prikvietė laukiamiausią svečią - Kalėdų senelį. Šį kartą jis buvo dainuojantis. Visiems miestiečiams linkėdamas sulaukti didžiojo stebuklo Kalėdų senelis įžiebė didžiulį ir magišką pasakų senelės siūlų kamuolį, kurio šviesą milžiniško ūgio kojukininkai nunešė ir „perdavė“ kalėdinei eglei.

Tarsi pasakoje atgijo ir šviesomis įsižiebė ir dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurtos dekoracijos - rašytojo Hofmano pasakos „Spragtukas ir pelių karalius" aštuoni personažai. Kiekvienas jų – aukštesnis nei 5 metrai.

Kaip ir praėjusiais metais stengtasi, kad net atokiausiame kampelyje stovintys miestiečiai matytų kas vyksta scenoje – tam pastatyta net 3 metrų aukščio pakyla.

Nors pagrindinė mieto eglė šiemet ta pati kaip ir praėjusiais metais, tačiau jai parinkta nauja vieta. Šį sykį eglė pastatyta Teatro aikštė viduryje. Tokį sumanymą vieni klaipėdiečiai sveikino, kiti peikė. Vieniems atrodo, kad įprasta eglės vieta buvo geresnė, mat tuomet ji puikiai matydavosi atvažiuojant Turgaus gatve. Kiti sutinka su idėjos sumanytojais, kad aikštės viduryje stovinti žaliaskarė padeda kurti jaukesnę viso kalėdinio miestelio atmosferą ir tarsi tampa jo ašimi.

Teatro aikštėje šventiniai renginiai vyks septynis gruodžio vakarus: kiekvieną šeštadienį nuo 18 val. žmonės galės grožėtis valandos trukmės muzikos ir ugnies šou bei kitomis kalėdinio miestelio pramogomis. Tęsiama ir kalėdinės mugės tradicija: aikštėje stovi 8 prekybininkų nameliai.

Šių metų kalėdiniams renginiams Teatro aikštėje skirta apie 160 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder