Klaipėdiečiams poilsio parke trūksta apžvalgos rato

Klaipėdiečiams poilsio parke trūksta apžvalgos rato

Klaipėdos miesto gyventojai bei miesto svečiai kviečiami prisidėti prie Poilsio parko likimo. Miestiečiai raginami pateikti savo idėjas bei vizijas, kaip ateityje turėtų atrodyti jų mylimas parkas.

Šį kartą tokios iniciatyvos ėmėsi visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo parką!", asociacija "Aš Klaipėdai" bei Klaipėdos universiteto Kraštovaizdžio architektūros ir aplinkos planavimo katedra.

2007 metais panašią apklausą atliko Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau asociacijos "Aš Klaipėdai" prezidentė Jolanta Norkienė teigė, kad tąkart buvo apklausta tik 200 respondentų, daugiau - vyresnio amžiaus žmonės.

Naujos, jau vykstančios apklausos metu tikimasi sužinoti nuo 600 iki 1 000 įvairaus amžiaus respondentų nuomonę. J. Norkienė teigė, kad parko istorija domina Klaipėdos miesto gyventojus, taip pat ir miesto svečius, todėl klausimų apie parko praeitį anketoje neišvengta.

Čia galima atsisiųsti apklausos formą.
Ją užpildžius, atsakymus prašome siųsti e. paštu [email protected].
Daugiau informacijos - telefonu: 8 686 85468.

Vienu pagrindinių "Aš Klaipėdai" tikslų asociacijos prezidentė įvardijo norą didinti klaipėdiečių meilę Poilsio parkui.

"Kiekvienas miesto gyventojas, išreikšdamas savo nuomonę, taip gali prisidėti prie parko tvarkymo bei atnaujinimo. Žmonių nuomonė mums labai svarbi", - teigė J. Norkienė.

Iš socialiniame tinkle "Facebook" vykstančių diskusijų nesunku pastebėti, kad labiausiai klaipėdiečiai vėl tikisi išvysti apžvalgos ratą ir pasakų namelį. Apklausa yra anoniminė, o anketos duomenys bus naudojami bendrai statistinei analizei.

Anketos duomenų apdorojimą atliks Klaipėdos universiteto magistro studijų studentė Eglė Urbonavičiūtė, kuriai talkins ir J. Norkienė.

Atliktos apklausos apibendrinimą planuojama paskelbti lapkričio 10 dieną vyksiančiame renginyje, kuriame bus prisiminta parko istorija, pristatomas trumpametražis filmas bei rodomos pačių klaipėdiečių atneštos senojo parko nuotraukos, kurių, pasak J. Norkienės, jau turima apie 120.

Apklausa pradėta šią savaitę, ją planuojama pabaigti mėnesio pabaigoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder