Klaipėdoje sustabdyta kavinės "Jamaika" veikla

Klaipėdoje sustabdyta kavinės "Jamaika" veikla

Sustabdyta bendrovei "Donteka" priklausančios sezoninės kavinės "Jamaika" Klaipėdoje veikla, pranešė Valstybinė vaisto ir veterinarijos tarnyba.

Sprendimas priimtas Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams planinio patikrinimo metu Audros gatvėje esančioje kavinėje nustačius grubių pažeidimų.

Patikrinimo metu gamybos patalpos, įrenginiai ir inventorius buvo nešvarūs, trūko priemonių paviršiams ir darbuotojų rankoms dezinfekuoti. Maistas buvo laikomas ne pagal reikalavimus - mėsos pusgaminiai buvo ruošiami ant gatavų produktų stalo. Kai kurie patiekalai buvo gaminami nesilaikant technologinių aprašymų, gamyboje naudojami neplauti kiaušiniai.

Be to, smulkus gamybos inventorius nebuvo paženklintas pagal paskirtį, taip sudaroma galimybė atsirasti kryžminei taršai, rasta maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs.

Atsižvelgus į patikrinimo rezultatus kavinės veikla laikinai sustabdyta, atsakingam asmeniui nurodyta sunaikinti nesaugius maisto produktus bei pašalinti nustatytus trūkumus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder