Klaipėdos centre karaliauja pažeidėjai

Klaipėdos centre karaliauja pažeidėjai

Įžūlūs prabangių automobilių valdytojai šaiposi iš kitų eismo dalyvių ir miesto bendruomenės. Kelių chuliganams nė motais nei draudžiami kelių ženklai, nei geltonos linijos.

Skersgatvį tarp viešbučio "Amberton" ir Valstybės saugumo departamento (VSD) Klaipėdos valdybos, Ligoninės gatvę ir kitas vietas uostamiesčio centre galėtume pavadinti savotiškomis juodosiomis skylėmis, kuriose negalioja Eismo taisyklės. Minėtose vietose įžūlūs automobilininkai savo mašinas palieka nekreipdami dėmesio į draudžiamuosius ženklus ar geltonas linijas.

Viešbučio "Amberton" projektų vadybininkas Jevgenijus Sokolovas "Vakarų ekspresui" sakė, kad daugiausiai nepatogumų draudžiamoje vietoje pastatyti automobiliai kelia vasarą, kai jie trukdo važiuoti autobusams, kuriais į viešbutį iš ekskursijų grįžta svečiai.

"Tuomet mes kviečiame policiją, kad jos dėka nedrausmingi automobilių vairuotojai patrauktų savo transporto priemones", - sakė J. Sokolovas.

Šio skersgatvio gale esančio gyvenamojo namo gyventojai piktinosi, kad policija galėtų ir dažniau atvažiuoti, tik, kalbėjo gyventojai, greičiausiai bijo greta esančio VSD pareigūnų, kurie čia galbūt ir palieka savo automobilius.

Tačiau VSD atstovas spaudai paneigė tokias kalbas.

"Mūsų darbuotojai automobilius palieka departamentui priklausančio pastato kieme, o gatvėje mašinas laiko pašaliniai asmenys", - "Vakarų ekspresui" aiškino Vytautas Makauskas.

Ramūnas Šideikis, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas, "Vakarų ekspresui" pripažino, kad apie minėtąsias vietas policija žino ir "pagal kompetenciją ir galimybę" ten siunčia ekipažą.

"Jei matome, kad tose vietose automobiliai pastatyti nesilaikant taisyklių, mes tokius fotografuojame, o jų valdytojus kviečiame į biurą. Aišku, jei automobiliai trukdo eismui, tenka juos nutempti. Tačiau Klaipėdos mieste tokių vietų, kur automobiliai statomi kaip pakliuvo, yra daugybė, kiekvienoje jų laikyti po ekipažą yra neracionalu", - teisinosi R. Šideikis.

Situacija tikriausiai pasikeistų, jei mieste būtų įrengta daugiau aikštelių automobiliams laikyti. Tačiau uostamiesčio savivaldybės planuose tokių projektų nėra numatyta.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder