Klaipėdos gatvės apšviečiamos kitaip

Klaipėdos gatvės apšviečiamos kitaip

Uostamiesčio savivaldybė, atsižvelgusi į miesto Kelių policijos vadovų prašymą, paprašė komunalininkų perprogramuoti gatvių apšvietimo režimą.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnai dar lapkričio viduryje paprašė pakoreguoti miesto gatvių apšvietimą taip, kad žibintai gatvėse būtų įjungiami anksčiau, o išjungiami vėliau.

Taip, anot policininkų, būtų sumažinta eismo įvykių, susijusių su pėsčiųjų partrenkimu, tikimybė.

Savivaldybė policijai pranešė, jog bendrovei "Gatvių apšvietimas" duotas nurodymas pakeisti gatvių apšvietimo režimą. Anot valdininkų, dabar žibintai gatvėse įjungiami, kai bendras aplinkos apšviestumas sumažėja iki 20 liuksų (anksčiau riba buvo 12 liuksų), o išjungiami esant 10 liuksų (buvo 8).

"Gatvių apšvietimo" vadovo Algimanto Laurinavičiaus teigimu, šviestuvų įjungimas vyksta ne automatiniu būdu, svarbų vaidmenį čia atlieka žmonės.

"Kiekvieną rytą bei vakarą specialiu prietaisu mūsų darbuotojai lauke prie dispečerinės pamatuoja bendrą apšviestumą. Tačiau jei yra atitinkamas liuksų skaičius, tai dar reiškia ne viską - vertinama bendra padėtis. Pavyzdžiui, jei ryte yra rūkas, apšvietimą išjungti galime ir kiek vėliau. Vakare - atvirkščiai, įjungiame anksčiau", - teigė įmonės generalinis direktorius.

Pasak jo, naujasis režimas gatvių apšvietimo kaštų nepadidins - esą kai apšviestumas vertinamas dispečerių, bendra šviestuvų veiklos trukmė vidutiniškai išlieka tokia pati, kaip ir buvo iki šiol. Neva dabar tiesiog žiūrima skrupulingiau ir kaskart vertinama konkreti situacija.

Tiesa, kadangi miestas didelis, apšviestumas skirtingose jo dalyse gali būti nevienodas.

"Būna ir taip, kad, pavyzdžiui, ryte pas mus, Rūtų gatvėje, jau yra pakankamai šviesu, ir žibintus išjungiame. O tuo metu kur nors Mažajame Kaimelyje užėjo didelis debesis, ir dar tamsu. Tada žmonės skambina ir piktinasi, kodėl išjungėme lempas", - teigė A. Laurinavičius.

Beje, šviestuvai vienu metu visame mieste neišjungiami - tai daroma paeiliui, kvartalas po kvartalo, ir visas procesas užtrunka keletą minučių.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder