Klaipėdos muzikantai sulauks apdovanojimų

Klaipėdos muzikantai sulauks apdovanojimų

Vis besiplečiantis festivalis "Grock" šiemet siūlo naujovę - Klaipėdos muzikos apdovanojimus. Anot festivalio organizatoriaus Lino Švirino, stebint klaipėdiečių muzikantų koncertus yra kuo pasidžiaugti, tad ir rengiami pirmieji Klaipėdoje muzikos apdovanojimai.

Muzikantai bus pagerbti trečiadienį Friedricho pasaže. Menininkė Jurga Karčiauskaitė-Lago specialiai šiam festivaliui sukūrė prizus, kurie bus įteikti muzikantams.

Organizatoriai teigia, jog nesinorėjo daryti tokių pat standartinių apdovanojimų, kurie matomi per televiziją. Bet jie tiki, jog nors bus pagerbti tik klaipėdiečiai muzikantai, šie apdovanojimai bus neprastesni nei šiemet debiutavę M.A.M.A.

Šiais metais bus tik penkios nominacijos: "Metų įvykis", "Metų grupė", "Metų dainininkas", "Metų daina" ir "Metų DJ".

Beje, rinkimų partneris yra ir dienraštis "Vakarų ekspresas". Iki birželio 1 d. svetainėje www.VE.lt buvo galima balsuoti už labiausiai titulo nusipelniusius pretendentus. Kiekvienoje kategorijoje daugiausiai balsų surinkęs pretendentas tapo nominantu ir turi šansą gauti apdovanojimą. Kitus du nominantus iš pasiūlytų rinko speciali komisija.

Muzikinio įvykio Klaipėdoje nominacijoje daugiausia balsų sulaukė Vaikų ir jaunimo etninės kultūros stovykla - šventė "Vėlungis", Metų vokalistu, internautų nuomone, yra verta tapti Kristina Jatautaitė, dėl dainos titulo toliau kovos "Gyvatos" kūrinys "Pavasario dienelė", DJ nominacijoje tikrai jau bus Vitalij Lipo, O Metų grupe, anot internautų, galėtų tapti "Varnos".

Tikimasi, jog ateityje nominacijų sąrašas pasipildys. Šių metų sąrašas suformuotas atsižvelgiant į siūlymus, tad jei kils kokių idėjų, į jas bus atsižvelgta ateinančiuose festivaliuose.

Festivalio "Grock" tikslas yra suburti į vieną vietą kuo daugiau Klaipėdos jaunimo grupių ir sukurti sąlygas jiems užlipti ant scenos.

Šiais metais festivalis vyksta birželio 13-17 dienomis trijose miesto erdvėse: Friedricho pasaže, I. Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje bei Meno kieme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder