Klaipėdos politikai susipažino su perimtu turtu

Klaipėdos politikai susipažino su perimtu turtu

Klaipėdos miesto politikai susipažįsta su turtu, kurį savivaldybė perėmė valdyti iš panaikintos Klaipėdos apskrities viršininko administracijos.

Miesto Tarybos Socialinių reikalų komiteto nariai antradienį lankėsi Klaipėdos kūdikių namuose bei Priklausomybės ligų centre.

"Tiesiog norėjome susipažinti su savivaldybės žinion perduotų įstaigų veikla bei esamomis problemomis. Kadangi kaip tik dabar formuojamas kitų metų biudžetas, pats laikas aiškintis, kiek kam lėšų reikės", - komentavo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Irina Rozova.

Pasak jos, komiteto nariai pasidžiaugė, kad kūdikių namai puikiai sutvarkyti, tačiau esą tai ne valstybės, o rėmėjų nuopelnas.

"Pagrindinės problemos toje įstaigoje - maži darbuotojų atlyginimai bei menkas finansavimas. Paprašėme, kad pateiktų detalesnę informaciją ir tuomet spręsime, ką būtų galima pakoreguoti", - sakė I. Rozova.

Jos teigimu, kur kas liūdnesnė situacija Priklausomybės ligų centre. Blogiausia tai, kad šios įstaigos padaliniai išsiskirstę per keletą pastatų skirtingose miesto vietose. Kita opi problema - maži darbuotojų atlyginimai.

"Kitą savaitę planuojame aplankyti dar keletą tokių įstaigų, kad vėliau galėtume daryti kokius nors sprendimus", - sakė I. Rozova.

Žinia, nuo liepos 1 dienos, kai buvo panaikintos apskričių viršininkų administracijos, jai pavaldžių įstaigų savininko teisės ir pareigos perduotos savivaldybėms.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder