Komandiruotėms išleista 34 tūkst. litų

Komandiruotėms išleista 34 tūkst. litų

Praėjusiais metais sumažinę komandiruočių skaičių uostamiesčio valdžios atstovai šiais metais išvykomis tenkinsis dar rečiau.

Praėjusiais metais Klaipėdos savivaldybės darbuotojai ir miesto tarybos nariai vyko į 45 komandiruotes. Bendras komandiruočių biudžetas siekė 62 tūkst. litų, tačiau beveik pusė (28 tūkst.) sumos buvo apmokėta projektų arba organizatorių lėšomis.

Dideliu noru keliauti nepasižymėjo ir aukščiausi valdžios atstovai. Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė vyko į  dvi komandiruotes, o meras Vytautas Grubliauskas tik į vieną - važiavo į Kaliningradą.

Praėjusiais metais į komandiruotes užsienyje važiavo 19 miesto tarybos narių ir 58 savivaldybės administracijos darbuotojai. Daugiausia buvo važiuojama į Europos šalis ir Rusiją. Pastarojoje šalyje lankytasi dažniausiai - 11 kartų. Kaliningrade vyko įvairios konferencijos, susitikimai dėl bendrų projektų, Tolminkiemyje tartasi dėl K. Donelaičio 300-ųjų gimimo metinių paminėjimo.

Po 8 kartus viešėta Vokietijoje ir Latvijoje, 4 - Lenkijoje, po 2 - Didžiojoje Britanijoje ir Švedijoje.

Po vieną išvyką suorganizuota į Airiją, Portugaliją, Norvegiją, Belgiją, Baltarusiją, Olandiją, Estiją, Daniją, Suomiją bei Islandiją. Pastaroji šalis įvardijama kaip tolimiausia šalis, kur pernai važiavo uostamiesčio valdininkai.

"Pasiūlymų kur nors vykti sulaukiame tris kartus daugiau nei realiai galime įgyvendinti dėl lėšų trūkumo. Nors ir suvokiame, kad Europa yra mūsų namai ir dalyvavimas įvairiose konfefencijose suteiktų naujų minčių, kurias galėtume pritaikyti savo mieste, bet ne visuomet tai galime padaryti", - apgailestavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Pasak jos, įvairių komandiruočių panašiai turėtų būti ir šiemet, galbūt 10 proc. mažiau, nes tiek planuojama mažinti ir visas kitas programas. J. Simonavičiūtė akcentavo, kad prioritetas bus teikiamas toms komandiruotėms, kur dalyvavimas yra būtinas, pavyzdžiui, vyksta projektų, kuriuose dalyvauja ir Klaipėdos miesto savivaldybė, renginiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder