Konstitucijos egzaminui trukdo darbas

Konstitucijos egzaminui trukdo darbas

Šiandien klaipėdiečiai jau penktą kartą kviečiami į Konstitucijos egzaminą. Pernykštė patirtis rodo, jog jo dalyvių smarkiai sumažėjo, tačiau ne dėl gyventojų pilietiškumo stoka.

45 minutes truksiantis egzaminas prasidės 12 val. miesto savivaldybės pastato trečiajame aukšte esančioje Tarybos posėdžių salėje. Atsižvelgus į Teisingumo ministerijos rekomendacijas, egzaminas antrus metus paeiliui vyks darbo dieną, o ne savaitgaliais, kaip ankstesniais metais.

Galbūt dėl to pernai, kai šis žinių patikrinimas vyko penktadienį, į jį nesusirinko nė dešimt žmonių, nors anksčiau Klaipėdoje būdavo sulaukiama daugiau dalyvių nei kituose Lietuvos miestuose.

"Pirmieji trys egzaminai vykdavo šeštadieniais, tai būdavo tikra šventė klaipėdiečiams, jų į vieną salę nesutalpindavome. Pavyzdžiui, pastarąjį kartą, kai egzaminas vyko savaitgalį, susirinko 138 dalyviai. Suprantama, kodėl jų skaičius taip smarkiai sumažėjo - žmonėms reikia į darbus, o pietų pertraukos gali neužtekti atvykti į renginį, nepatogu - tokius skundus išgirdome pernai", - sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė.

Egzamino užduotys bus skirtingos - vienos jų skirtos teisininkas ir teisinio išsilavinimo siekiantiems žmonėms, kitas - eiliniams piliečiams. Iš 30 klausimų bent į 25 teisingai atsakę žmonės pateks į antrąjį turą, kuris vyks spalio 18-ąją tuo pačiu laiku ir toje pačioje vietoje. Ar Konstitucijos egzaminą išlaikė, žmonės galės sužinoti tą pačią dieną.

Vakar iki pietų buvo užsiregistravę 10 dalyvių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder