Krantinių krikštynoms - dar vienas pritarimas

Krantinių krikštynoms - dar vienas pritarimas

Diskusijos dėl Danės krantinių pavadinimų artėja į pabaigą - siūlomiems jų vardams pritarė dar keli Klaipėdos politikai.

Savivaldybė nori kairiąją ir dešinę upės krantines nuo marių iki Mokyklos gatvės viaduko suskirstyti į atkarpas, suteikti joms pavadinimus, paženklinti bei įrengti informacines lenteles, kuriose būtų pagrįsti pavadinimai.

Jie esą tarnautų kaip orientyrai, primintų Klaipėdos istoriją.

Siūloma kairiąją pusę padalinti į Pietinio rago, Žvejų, Buriuotojų, Meridiano, Pelenyno bei Malūnų krantines, o dešinėje krantinėms suteikti Šiaurinio rago, Senosios muitinės, Karališkosios bei Laivadirbių pavadinimus.

Atsisakyta planų trumpą atkarpą nuo Kruizinių laivų terminalo iki įplaukos į Pilies uostelį suskirstyti į Garlaivių bei Keleivių krantines.

Antradienį tokiam pasiūlymui pritarta Socialinių reikalų komitete, sprendimo projektą Tarybai žadama pateikti iki artimiausio posėdžio.

Jeigu jam bus pritarta, bus siekiama, jog krantinės naujaisiais vardais būtų pažymėtos jau kitais metais. Kokiu būdu, dar neapsispręsta.

Šiuo metu yra įteisintas tik vienos, palei Žvejų gatvę nusidriekusios atkarpos tarp Pilies ir Biržos tiltų pavadinimas - tai Buriuotojų krantinė. Ji taip pavadinta dar 1989 metais legendinio jachtos "Lietuva" žygio aplink pasaulį garbei.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder