Kretinga jau ruošiasi turizmo sezonui

Kretinga jau ruošiasi turizmo sezonui

Į labiausiai lietuvių turistų lankomų šalies savivaldybių TOP 10 patenkantis Kretingos rajonas jau ruošiasi 2020-ųjų turizmo sezonui. Vienas seniausių Vakarų Lietuvos miestų, mažuoju Vatikanu tituluojama Kretinga, ir savo gamtos grožiu kerintis Kretingos rajonas turistus kvies keliauti „Vienuolių takais“, praskleisti didžiausių krašto paslapčių šydą ar atgauti jėgas pramogų bei poilsio parkuose.

Daugiau nei 1 mln. poilsiautojų

Kretingos rajono mero Antano Kalniaus teigimu, vien per tris praėjusių metų vasaros mėnesius populiariausiuose Kretingos rajono turizmo objektuose – Kretingos muziejuje ir Žiemos sode, Japoniškame sode, pramogų komplekse HBH, poilsio ir sveikatingumo centre  „Atostogų parkas“, pramogų parke „BOOM park“ ir vandenlenčių parke „313 cable park“ – bendrai apsilankė daugiau nei 1 mln. poilsiautojų.

„Didžiausias atvykstančių svečių skaičius – Lietuvos gyventojai. Pritraukti gerokai daugiau užsieniečių vieniems sudėtinga, todėl siekiame šiam tikslui apjungti visas pajūrio regiono savivaldybes, - sako A. Kalnius. - Vakarų Lietuvos regionas išsiskiria didžiuliu turizmo potencialu, o regiono savivaldybės yra labai skirtingos bei turi savų traukos objektų. Tad ir užsieniečiui pristatydami visą regioną, o ne tik pavienius miestus ar rajonus, būsime gerokai įdomesni bei patrauklesni. Šiuo keliu jau žengė lenkai“.

Atstatys dvaro rūmų verandą

Ateinančios vasaros pradžioje numatoma baigti istorinės, reprezentacinės Kretingos dvaro rūmų verandos atstatymo darbus. Veranda taps nauja, įvairiems renginiams skirta Kretingos kultūrine erdve, taip pat bus sudarytos geresnės sąlygos į muziejų patekti žmonėms su negalia.

Iki turistinio sezono pradžios rajone numatoma įrengti daugiau informacinių ženklų – virš 50 lankytinas vietas žyminčių kelio ženklų, kelias dešimtis kryprodžių, informacinių stendų su žemėlapiais ar turistinių objektų aprašymais bei kt.

„Praėjusiais metais gerokai pasistūmėjome į priekį įgyvendinant Kretingos bei Palangos savivaldybes sujungsiančio dviračių tako nuo Kretingos iki Vydmantų įrengimo projektą. Esame finišo tiesiojoje atliekant žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras bei realiai atveriame kelią jau šiemet Lietuvos automobilių kelių direkcijai pradėti rengti dviračių tako techninį projektą“, - teigia Kretingos rajono mero pavaduotojas Dangiras Samalius.

Naujas autobuso maršrutas

Nuo šio pirmadienio startavo naujas, Kretingą ir didžiausią rajono turizmo centrą – Žibininkus – sujungęs autobuso maršrutas. Tad nuo šiol rajono gyventojai ir svečiai galės patogiai , 7 kartus per dieną pasiekti Žibininkuose įsikūrusius pramogų ir poilsio kompleksus –  „Atostogų parką“, HBH, „BOOM park“ ir „313 cable park“.

Taip pat nuo antradienio į gatves išriedės ir Kretingą reprezentuojančia reklama papuoštas autobusas. Spalvinga reklama vaizduoja Kretingos vizitine kortele tapusį Žiemos sodą. Aplankyti populiariausius Kretingos rajono turizmo objektus kvies ir nauji, stilizuoti, nemokamai platinami žemėlapiai.

Kvies keliauti „Vienuolių takais“

Ateinantį vasaros sezoną Kretinga pristatys dar vieną naujovę – nuo birželio 15-osios iki rugsėjo 15-osios turistai bus kviečiami į nuolatines ekskursijas.

„Trečiadieniais siūlysime leistis „Vienuolių takais“ ir susipažinti su daugiau negu 400 metų senumo Kretingos pranciškonų vienuolyno bei bažnyčios istorijomis ir paslaptimis. Ketvirtadieniais kviesime atrasti „Dingusią Kretingą“, o sekmadieniais – prisiminti „Pamirštas dvaro istorijas“,  - pažymėjo Kretingos rajono švietimo centro direktorė Adelė Mazeliauskienė.

Į naujas ekskursijas – „Paskendusi Kartenos pilis“ bei  „Salantų miesto paslaptys“ – vasarą kvies Salantų regioninio parko direkcija.

„Pirmosios pažintinės kelionės dalyviai pasiners į Kartenos apylinkių praeitį bei pažins Kartenos piliakalnį. Antrosios – susipažins su Salantų miesto istorine dalimi, išvys šiuo metu žinomą patį storiausią Lietuvoje kaštoną, įmins Salantų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios raidos, Gaidžio kalno koplyčios faktų ir mitų slėpinius“, - pasakojo Salantų regioninio parko direkcijos atstovė Irma Žąsytienė.

Atsinaujinę parkai ir naujos pramogos poilsiautojams

Netoli Darbėnų įsikūrusiame Japoniškame sode šiemet numatoma baigti parko reljefo formavimo darbus, įrengti naujus takus, pavėsines, suoliukus, lankytojus džiugins ir nauji augalai. O už kelių kilometrų esančiame Baltų mitologijos parke lankytojų lauks įvairios pažintinės ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai ir Baltų vienybės dienai skirtas tradicinis renginys.

Naujovių poilsiautojams pasiūlys ir Žibininkuose įsikūrę pramogų bei poilsio kompleksai. Vandenlenčių parke „313 cable park“ ateinantį sezoną veikti pradės naujas dirbtinis ežeras su specialiomis trasomis pradedantiesiems.

„Atostogų parkas“ šiemet planuoja atverti naują Nefrito pirtį. Joje vietoje įprastų pirties akmenų bus naudojami tikro nefrito akmenys, o pirties sienos bus įrengtos iš Raudonojo kedro, turinčio natūralių antiseptinių ir dezinfekuojančių savybių.

Pramogų kompleksas HBH kvies į žemaitiškų-lietuviškų patiekalų ir HBH bravoro gaminamos produkcijos degustacijas, o pramogų parkas „BOOM park“ rengs į gamtos pažinimą ir fizinį lavinimą orientuotas vaikų stovyklas. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder