Kretingos muziejaus dvarui maišo seni pastatai

Kretingos muziejaus dvarui maišo seni pastatai

Kretingos muziejuje penktadienį buvo surengta šventė „Atgimęs Kretingos dvaras“ ir projekto „Kretingos dvaro sodybos paminklinių pastatų renovacija ir pritaikymas turizmui“ užbaigimo iškilmės. Svečius prie pagrindinio dvaro įėjimo užklupo žiedlapių lietus, o užeiti į vidų kvietė fraku ir juodu cilindru pasipuošęs vyras.

Iškilmių pradžioje tylos minute buvo pagerbtas chirurgas, senas muziejaus draugas Vytautas Karaliūnas.

Tiesa, jau ne pirmus metus siekiama, kad būtų nugriautas muziejaus centrinių rūmų vaizdą darkantis silikatinių plytų priestatas. Kai bus surinkti visuomenės parašai, už šio priestato nugriovimą, tikimasi, kad galbūt bus sulaukta palankaus Kretingos rajono savivaldybės tarybos ir Vyriausybės sprendimo.

Anot V. Kanapkienės, Kretingos dvaro sodybos paminklinius pastatus ir žiemos sodą sutvarkęs muziejus pamažu vaduojasi nuo sovietmečio architektūros svetimkūnių.

Per pirmą renginio dalį buvo dėkojama žmonėms, prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo, taip pat pristatytas ir pats projektas. Projektas pradėtas vykdyti 2010 metų kovą ir baigtas 2012 birželį.

„Šiandien yra ypatinga diena, kai išsipildo svajonės. Mums pasisekė, rūmai sulaukė savo atkūrimo valandos“, - kalbėjo Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Per šiuos dvejus metus buvo atnaujinti 3 paminkliniai pastatai, vandens malūnas, grafų Tiškevičių rūmai, žiemos sodas, surengtos naujos parodos.

Renginio pabaigoje buvo įteikti padėkos raštai. Pasiklausę gražių žodžių svečiai buvo kviečiami aplankyti naujas muziejaus ekspozicijas, rinkinių saugyklas, muziejininkų darbo kabinetus, edukacines ir kitas erdves.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder