Kvapams pažaboti - 15 mln. litų

Kvapams pažaboti - 15 mln. litų

Vakar AB "Klaipėdos nafta" vyko išvažiuojamasis Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdis. Miesto politikai teigė sulaukiantys gyventojų skundų dėl iš įmonės sklindančių naftos produktų kvapų, tad atvyko į įmonę išsiaiškinti, kas daroma, kad būtų mažinama tarša.

AB "Klaipėdos nafta" specialistai informavo posėdžio dalyvius, jog įmonė daug dėmesio skiria aplinkosaugos priemonėms, padedančioms išvengti oro taršos angliavandeniliais ir nemalonių kvapų. Pasak bendrovės gamybos vadovo Gedimino Vitkausko, su kvapų problema labiausiai susiduriama žiemą, kai tenka šildyti atvežtų naftos produktų cisternas, kad būtų perpilti produkciją.

Kad kvapai nesklistų į miestą įmonėje veikiančios įrangos, mažinančios naftos produktų garavimą, pajėgumų nepakanka. G. Vitkauskas neslėpė, jog dažnai sulaukiama klaipėdiečių skambučių, ypač iš Sportininkų gatvės, taip pat ne kartą yra gavę aplinkosaugininkų nuobaudų. Tačiau, pasak G. Vitkausko, vien šiemet bendrovė ketina investuoti apie 15 mln. litų galingesniam garų rekuperavimo įrenginiui ir visai sistemai įsirengti.

Naujoji įranga turėtų pradėti veikti po gero pusmečio. Taip pat artimiausiu metu įmonės sanitarinės apsaugos zonoje planuojama sumontuoti oro stebėsenos įrangą, kurios pagalba būtų kontroliuojama kvapų sklaida ir, esant reikalui, net būtų stabdomi naftos produktų perpylimo darbai.

"Matome, kad įmonė investuoja į aplinkosaugos priemones. Matyt, reikia klaipėdiečių prašyti, kad dar pakentėtų pusmetį, kol bus sumontuota naujoji įranga, stabdysianti kvapų sklidimą į miestą", - sakė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder